Antena Meniu Search
x

Activiştii de mediu au spoit Poarta Brandenburg din Berlin cu vopsea. Protestatarii cer încetarea folosirii combustibililor fosili

Activiștii pentru climă au pulverizat duminică vopsea portocalie și galbenă pe coloanele emblematicei Porți Brandenburg din Berlin, pentru a insista asupra cererilor de încetare a utilizării combustibililor fosili până în 2030.

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 11:30

Vezi și

Poliția din Berlin a anunțat că membrii organizației „Ultima Generație” au vopsit coloanele de pe partea de est a Porții Brandenburg cu vopsea portocalie în cursul dimineții.

Conform polițiștilor, ofițerii i-au împiedicat pe protestatari să escaladeze clădirea. Aceștia i-au arestat pe toți cei 14 protestatari de la fața locului și au lansat o anchetă privind daunele materiale.

Grupul Ultima Generație a ținut prima pagină a ziarelor din Germania cu sute de blocaje rutiere ale protestatarilor care s-au lipit de asfalt. Grupul a postat pe X imagini cu acțiunea. „Trebuie să renunțăm la petrol, gaze naturale și cărbune până cel târziu în 2030", au declarat membrii grupului.

Germania își propune să ajungă la emisii nete zero până în 2045, dar a ratat obiectivele anuale în ultimii doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Activiştii de mediu au spoit Poarta Brandenburg din Berlin cu vopsea. Protestatarii cer încetarea folosirii combustibililor fosili