Antena Meniu Search
x

Actriţa Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. A fost amendată şi cu 250.000 de euro pentru evaziune fiscală

Isabelle Adjani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare și la o amendă de 250.000 de euro pentru fraudă fiscală. Procesul s-a desfășurat fără actrița de cinci ori laureată a premiului César.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 17:12

Actriţa Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. A fost amendată şi cu 250.000 de euro pentru evaziune fiscală
Actriţa Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. A fost amendată şi cu 250.000 de euro pentru evaziune fiscală - Getty Images

Numele actriței Isabelle Adjani a apărut în Panama Papers ca proprietar al unei companii din Statele Unite. Actrița este suspectată, de asemenea, de spălare de bani, pentru că a primit 119.000 de euro de la o companie offshore într-un cont bancar american "nedeclarat", potrivit newsrnd.com.

La două luni după procesul pentru "fraudă fiscală în formă agravată" și "spălare de bani", care s-a desfășurat în absența sa, Isabelle Adjani a fost condamnată joi de Tribunalul penal din Paris la doi ani de închisoare cu suspendare și la o amendă de 250.000 de euro. La audierea din 19 octombrie, Parchetul Național Financiar solicitase o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 250.000 de euro, precum și doi ani de interdicții. Avocații ei, Stéphane Babonneau și Olivier Pardo au pledat pentru buna credință a actriței-vedetă în vârstă de 68 de ani și au cerut achitarea ei.

De ce este acuzată actriţa

Ancheta a fost deschisă în 2016, după ce numele Isabellei Adjani a apărut în Panama Papers ca proprietară a unei companii din Insulele Virgine Britanice. Investigațiile nu au dus la nicio urmărire penală în acest sens, însă au scos la iveală alte suspiciuni. În primul rând, două milioane de euro au fost transferați în 2013 de Mamadou Diagna NDiaye, un influent om de afaceri, președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Senegal și, de asemenea, membru al Comitetului Olimpic Internațional.

Pe acelaşi subiect

Potrivit acuzării, a fost vorba de un "cadou deghizat" în împrumut, ceea ce i-a permis actriței să se sustragă de la plata a 1,2 milioane de euro din impozitul pe transferuri. Pentru apărare, în schimb, suma corespunde unui "împrumut declarat" de la un "prieten", într-un "context de dificultăți financiare foarte importante".

Isabelle Adjani a fost acuzată, de asemenea, că s-a stabilit în mod fictiv în Portugalia în 2016 și 2017, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit în valoare de 236.000 de euro. Locuind între cele două țări la acea vreme, ea a făcut o "greșeală" fiind "prost sfătuită", au susținut avocații ei.

Actrița este suspectată, de asemenea, de spălare de bani, pentru că a primit 119.000 de euro de la o societate offshore într-un cont bancar american "nedeclarat", sumă transferată apoi în Portugalia.

Procesul s-a desfășurat în absența celei care a primit de cinci ori premiul César, cunoscută pentru rolurile sale din "Vara ucigașă" (1983), "Camille Claudel" (1988), "Regina Margot" (1994) și, mai recent, "Masquerade" (2022).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Actriţa Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. A fost amendată şi cu 250.000 de euro pentru evaziune fiscală