Antena Meniu Search
x

Acuzaţii GRAVE la adresa primarului Romei! Virginia Raggi, trimisă în faţa justiţiei pentru abuz de putere şi fals

Parchetul din Roma a cerut joi trimiterea în faţa justiţiei a primarului Romei, Virginia Raggi, pe care o acuză de fals într-un scandal al unei angajări.

Parchetul din Roma a cerut joi trimiterea în faţa justiţiei a primarului capitalei italiene Virginia Raggi, din cadrul Mişcării Cinci Stele (M5S, populistă), pe care o acuză de fals într-un scandal al unei angajări, relatează AFP, citat de News.ro

Parchetul consideră că Raggi a minţit într-un mesaj adresat însărcinatului cu lupta împotriva corupţiei şi pentru transparenţă din cadrul municipalităţii, spunând că l-a numit chiar ea pe Renato Marra în funcţia de director însărcinat cu turismul la Primărie.

Însă numeroase mesaje recuperate de anchetatori par să arate că Raffaele Marra, fratele lui Renato şi fosta mână dreaptă a lui Raggi s-a aflat la originea angajării.

Raffaele Marra a petrecut mai multe luni la închisoare, iar în prezent este judecat într-un caz de corupţie de dinainte de venirea lui Raggi la primărie.

Primarul ”cinci stele” a avut de asemenea probleme cu mai multe asigurări pe viaţă, în sumă de aproximativ 30.000 de euro, subscrise în favoarea sa de unul dintre foştii săi colaboratori, Salvatore Romeo, pe care l-a numit şef al secretariatului politic al primăriei şi căruia i-a triplat salariul.

Însă, cu privire la această parte a dosarului, în care era suspectată de abuz de putere, parchetul a cerut clasarea fără urmări, apreciind că primarul nu a comis vreo infracţiune, în pofida faptului că numirea lui Romeo a fost pătată de nereguli.

”Timp de luni de zile, presa a vorbit de mine ca despre o criminală. Însă acum ei îmi datorează scuze, mie şi cetăţenilor romani”, a reacţionat aleasa pe Facebook.

Ancheta reprezintă o lovitură la adresa reputaţiei M5S şi reprezentantei sale în cea mai înaltă funcţie aleasă.

Potrivit The Associated Press, fondatorul mişcării, Beppe Grillo, s-a declarat satisfăcut de faptul că Raggi ”a putut să-şi demonstreze nevinovăţia”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Acuzaţii GRAVE la adresa primarului Romei! Virginia Raggi, trimisă în faţa justiţiei pentru abuz de putere şi fals