Antena Meniu Search
x

Aeroportul din Geneva, închis pentru câteva ore. Un avion privat a ieșit de pe pistă și s-a blocat în iarbă

Aeroportul Internaţional din Geneva a fost închis pentru câteva ore din cauza unui aşa-numit incident operaţional. Un avion privat a ieşit de pe pistă ieri şi a rămas blocat în iarbă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar toate persoanele din aeronavă au fost evacuate. Personalul a intervenit imediat şi toate avioanele care trebuiau să aterizeze aici au fost redirecţionate către alte aeroporturi. 

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 08:25

Vezi și

Operaţiunile au fost reluate miercuri seară pe aeroportul din Geneva, care a fost închis câteva ore din cauza unui avion privat care a rămas blocat în noroi, a anunţat aeroportul pe site-ul său, notează AFP.

Aeroportul din Geneva este al doilea ca mărime din Elveţia după Zurich şi este un hub foarte important pentru compania aeriană low cost Easy Jet.

"Din cauza vremii nefavorabile din ultimele zile, solul este într-o stare de umiditate foarte avansată. Un avion a rămas blocat în iarbă", a explicat aeroportul în jurul orelor 22.00 (21.00 GMT).

Geneva şi regiunea sa au fost confruntate cu ploi puternice în ultimele zile.

Pista a fost redeschisă după intervenţia pompierilor. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi, dar a paralizat aeroportul din jurul orei 18.30, obligând la suspendarea tuturor zborurilor atât la sosire, cât şi la plecare.

Datorită măsurilor anti-zgomot pentru a nu deranja locuitorii din vecinătatea aeroportului, decolările şi aterizările zborurilor necomerciale sunt autorizate la Geneva între orele 06.00 şi 22:00. Pentru zborurile de pasageri, decolările şi aterizările sunt posibile de la orele 06.00 până la 00.30. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Aeroportul din Geneva, închis pentru câteva ore. Un avion privat a ieșit de pe pistă și s-a blocat în iarbă