Antena Meniu Search
x

Agenții de poliție francezi ar putea să poarte arme și în afara orelor de serviciu

Polițiștii francezi ar putea să poarte arme în permanență, inclusiv în afara orelor de serviciu, pe bază de voluntariat și cu acceptul conducerii, pe fondul stării de urgență, a cărei prelungire urmează să fie decisă joi de către Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez).

 Polițiștii francezi ar putea să poarte arme în permanență, inclusiv în afara orelor de serviciu, pe bază de voluntariat și cu acceptul conducerii, pe fondul stării de urgență, a cărei prelungire urmează să fie decisă joi de către Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez), relatează AFP și RTL.

Astfel, agenții de poliție din Franța ar putea să poarte arme și în afara orelor de serviciu pentru ca să poată reacționa, de exemplu, în caz de pericol terorist, și urmează să poarte și o banderolă cu înscrisul 'poliția' pentru a evita 'orice fel de confuzie' în caz de intervenție, potrivit unei note provizorii a Direcției poliției franceze.

Aceasta se va face pentru a 'asigura o prezență eficientă a polițiștilor în toată țara', a afirmat șeful poliției franceze, Jean-Marc Falcone, într-o declarație pentru RTL.

Sindicatele din poliție au cerut sâmbăta trecută ca polițiștii să fie înarmați într-un mod mai sistematic și regulamentar, în special în zilele lor libere.

Starea de urgență a fost instituită în Franța printr-o decizie a cabinetului de miniștri, la propunerea președintelui Francois Hollande, în urma atentatelor sângeroase din 13 noiembrie de la Paris, cele mai grave în istoria celei de-a cincea Republici.

În conformitate cu legislația franceză, starea de urgență poate fi introdusă doar pe termen de 12 zile, în caz contrar, decizia privind prelungirea acesteia trebuie adoptată de parlament.

Guvernul francez a adoptat miercuri proiectul de lege ce prevede prelungirea cu trei luni a stării de urgență, modificând practic legea din 3 aprilie 1955. Acest proiect urmează să fie examinat joi în Adunarea Națională și vineri în Senat, cele două camere ale parlamentului francez.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Agenții de poliție francezi ar putea să poarte arme și în afara orelor de serviciu