Antena Meniu Search
x

AICI, pericolul atinge cote MAXIME! Queimada Grande, cea mai înfricoşătoare insulă din lume

Insula se află în largul coastelor Braziliei şi este căminul celor mai periculoşi şerpi din lume, viperele aurii cu cap de lance (Bothrops insularis)

Insula se află în largul coastelor Braziliei şi este căminul celor mai periculoşi şerpi din lume, viperele aurii cu cap de lance (Bothrops insularis)

Suprafaţa de doar 43 de hectare ascunde cel puţin 4.000 de şerpi cu cap de lance, care au evoluat complet diferit de alte specii. În urmă cu 11.000 de ani, insula a fost separată de continent ca urmare a creşterii nivelului mărilor, iar speciile de aici au rămas izolate.

Reptilele s-au înmulţit foarte mult şi au dezvoltat un venin extrem de puternic, acestea putând ucide aproape instantaneu păsările migratoare, care constituie baza hranei lor.  De asemenea, ele sunt cunoscute pentru felul în care otrava lor este resimţită de om: topeşte carnea imediat, moartea survenind în aproximativ o oră.

În prezent, nu mai locuieşte nimeni aici. Autorităţile braziliene permit accesul doar cu autorizaţie specială, iar prezenţa unui medic este obligatorie în timpul vizitei.

Potrivit zvonurilor, ultimele persoane care au trăit aici au fost supraveghetorul farului şi familia lui (soţia şi cei trei copii). Ei ar fi căzut victime şerpilor, în anul 1920, exact când încercau să fugă de pe insulă, spre barcă. Imediat ce au ieşit din casă, ar fi fost atacaţi de şerpii care stăteau ascunşi în copaci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » AICI, pericolul atinge cote MAXIME! Queimada Grande, cea mai înfricoşătoare insulă din lume