Antena Meniu Search
x

Plan de ajutorare pentru copiii pompierilor care au murit în incendiile din Australia

Autorităţile australiene au anunţat că au în plan stabilirea unui sistem de ajutorare a copiilor pompierilor care au murit încercând să stăvilească teribilele incendii de vegetaţie care au făcut prăpăd în Australia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.01.2020, 01:04

Copiii pompierilor morţi beneficiază de ajutor
Zeci de pompieri şi-au pierdut viaţa în incendiile din Australia - Profimedia

Autorităţile australiene au anunţat că au în plan stabilirea unui sistem de ajutorare a copiilor pompierilor care au murit încercând să stăvilească teribilele incendii de vegetaţie care au făcut prăpăd în Australia.

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa până acum, majoritatea fiind pompieri voluntari care au încercat imposibilul, respectiv să stăvilească incendii năucitoare de vegetaţie.

Planul autorităţilor australiene pentru refacerea structurilor distruse

Conform Sydney Morning Herald, copiii care şi-au pierdut cel puţin un părinte vor beneficia de sprijin financiar până la terminarea studiilor şi programe vocaţionale care să-i ajute să-şi aleagă o carieră în viaţă.

Calculele autorităţilor australiene arată că se mizează pe posibilitatea ca acest fond, Australian Volunteer Support Trust, să aibă în permanenţă la dispoziţie 25 de milioane de dolari.

În plus, în condiţiile în care se estimează că pagubele produse de actualele incendii s-au ridicat deja la peste două miliarde de dolari, autorităţile australiene mizează pe un plan de refacere a structurilor distruse de flăcări.

Se mizează pe ajutorul companiilor de top din Australia pentru a obţine investiţii de două miliarde de dolari care să fie făcute în următorii cinci ani.

Nu în ultimul rând, autorităţile australiene iau în calcul formarea unei structuri mobile de coordonare a oamenilor în caz de dezastre naturale, în condiţiile în care se estimează că Australia va fi afectată de condiţii meteorologice din ce în ce mai precare în următorii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Plan de ajutorare pentru copiii pompierilor care au murit în incendiile din Australia