Antena Meniu Search
x

Ajutor impresionant pentru Siria. Şase miliarde de dolari au fost strânse pentru victimele războiului civil

Donatori intenaţionali au promis Siriei, la Bruxelles, ajutoare în valoare de şase miliarde de dolari, a anunţat Uniunea Europeană, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

- Reuters

Donatori intenaţionali au promis Siriei, la Bruxelles, ajutoare în valoare de şase miliarde de dolari, a anunţat Uniunea Europeană, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Comisarul european însărcinat cu Ajutoarele Umanitare Christos Styliandes a apreciat miercuri că este vorba despre ”o sumă impresionantă” şi a precizat că aceste angajamente sunt aferente anului în curs.

”Conferinţa noastră transmite un mesaj puternic”, a declarat el. ”Nu abandonăm poporul sirian”, a adăugat comisarul.

Conferinţa, organizată de UE; s-a concentrat marţi şi miercuri asupra strângerii de ajutoare destinate sirienilor strămutaţi în cei şase ani de război civil şi asupra intensificării presiunilor internaţionale în vederea unei soluţionări politice a conflictului.

Conferinţa de anul trecut de la Londra a promis ajutoare în valoare de 12 miliarde de dolari - şase pentru 2016 şi alte 6,1 miliarde pentru 2017.

Peste 300.000 de oameni au fost ucişi, iar milioane au fost nevoiţi să fugă din calea luptelor dintre forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi ale rebelilor care încearcă să-l înlăture de la putere.

Conferinţa Internaţională de la Bruxelles s-a încheiat la o zi după ce un presupus atac chimic în provincia Idleb (nord-vest), soldat cu 86 de morţi, a provocat un val de indignare în lume.

Occidentalii acuză forţele lui al-Assad că au comis atacul, însă Moscova i-a sărit în apărare.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ajutor impresionant pentru Siria. Şase miliarde de dolari au fost strânse pentru victimele războiului civil