Antena Meniu Search
x

Al doilea cel mai puternic om din Rusia merge la Kaliningrad, după interdicția Lituaniei. Kremlinul amenință Vilnius

Unul dintre principalii colaboratori ai preşedintelui Vladimir Putin a ajuns marţi în exclava rusă Kaliningrad pentru a discuta chestiuni de securitate naţională, în contextul tensiunilor cu Lituania, care a oprit tranzitul de bunuri vizate de sancţiunile UE spre acest teritoriu, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 13:30

Al doilea cel mai puternic om din Rusia merge la Kaliningrad, după interdicția impusă de Lituania. Kremlinul amenință Vilnius
Al doilea cel mai puternic om din Rusia merge la Kaliningrad, după interdicția impusă de Lituania. Kremlinul amenință Vilnius - Profimedia Images

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de securitate al Rusiei, va prezida o întâlnire pe teme de securitate în exclava Kaliningrad, informează agenţia rusă de ştiri RIA.

RIA scrie că deplasarea, care a inclus o discuţie despre transport, a fost planificată înainte ca autorităţile de la Vilnius să interzică tranzitul de bunuri vizate de sancţiuni ale UE pe teritoriul lituanian spre şi dinspre exclavă.

Kaliningrad, fostul port Koenigsberg care a fost capitala Prusiei de Est, a fost cucerit de armata roşie de la Germania nazistă în aprilie 1945 şi a fost cedat Uniunii Sovietice după Al Doilea Război Mondial. Exclava se află între Polonia şi Lituania, ambele membre ale UE şi NATO.

Lituania susţine că interdicţia tranzitului bunurilor vizate de sancţiuni pe teritoriul său reprezintă doar implementarea măsurilor adoptate de UE, parte a pachetului de sancţiuni menite să-l pedepsească pe Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei.

Ministerul rus de Externe urmează să-l convoace pe ambasadorul UE la Moscova pentru a discuta despre situaţia pe care Kremlinul a caracterizat-o luni drept foarte gravă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Al doilea cel mai puternic om din Rusia merge la Kaliningrad, după interdicția Lituaniei. Kremlinul amenință Vilnius