Antena Meniu Search
x

Al şaselea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei: embargo petrolier parţial. Patriarhul Kirill nu intră pe "lista neagră", la insistenţa Ungariei

Reprezentanţii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat joi un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, care include un embargo petrolier cu anumite scutiri, dar nu prevede înscrierea şefului Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista neagră a celor vizaţi de sancţiuni, informează surse diplomatice citate de AFP şi dpa. Război Rusia - Ucraina, ziua 99 LIVE TEXT.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 18:24

Patriarhul Kirill nu intră pe "lista neagră", la insistenţa Ungariei
Patriarhul Kirill nu intră pe "lista neagră", la insistenţa Ungariei - Profimedia

Reprezentanţii celor 27 de state membre ale UE au aprobat, joi, al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, inclusiv un embargo petrolier cu scutiri. Comisia Europeană a propus includerea pe lista persoanelor sancţionate cu îngheţarea averilor şi o interdicţie de intrare în UE a patriarhului Kirill, dar Ungaria s-a opus. Budapesta a blocat, de asemenea, un embargo total asupra petrolului rusesc.

Nou pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei

Acordul asupra celui de al 6-lea pachet de sancţiuni a fost obţinut în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE de la Luxemburg, potrivit dpa, citat de Agerpres. Acum, capitalele celor 27 de state membre au termen până vineri pentru a susţine acordul ambasadorilor în scris. Ungaria va respecta acordul semnat la summitul UE cu privire la noul pachet de sancţiuni impuse Moscovei, a declarat şeful biroului de presă al premierului ungar Viktor Orban, Bertalan Havasi, potrivit MTI, citat de Reuters. Ungaria a amânat finalizarea pachetului de sancţiuni pe motiv că numele patriarhului Kirill trebuie îndepărtat de pe lista persoanelor vizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Al şaselea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei: embargo petrolier parţial. Patriarhul Kirill nu intră pe "lista neagră", la insistenţa Ungariei