Antena Meniu Search
x

Albena, una dintre cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria, pregătită să închidă ușile din lipsă de turiști (Video)

Albena, una dintre staţiunile preferate de românii care merg în vacanţă la bulgari, îşi închide rând pe rând hotelurile din lipsă de turişti. Aşa se face că sunt şi români care s-au trezit în faţa unor uşi închise la destinaţie, chiar dacă aveau rezervări.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 13.08.2020, 22:15

Vezi și
  • Locurile de cazare din Albena sunt ocupate în această perioadă în proporție de numai 25%.

Este cel mai slab sezon din ultimii ani pentru bulgari. Din 20.000 de locuri de cazare, în Albena sunt ocupate în acest moment mai puţin de 5.000. 

În staţiunea Albena sunt 30 de hoteluri. 11 au fost închise încă de la începutul sezonului. Restul de 19 se vor închide treptat până în luna septembrie, când vor mai rămâne deschise doar nouă. 

Au fost români care s-au trezit în faţa unor hoteluri închise.

Destinaţia care le place atât de mult românilor a rămas fără cei mai importanţi oaspeţi. Germanii au anulat charterele către coasta de nord a Mării Negre şi au emis o alertă de călătorie pentru Varna. 

Elena Dorovskaya, manager hotel din Albena: Din nefericire, unele pieţe sunt închise, de exemplu: Rusia, Austria, Germania. Avem nemţi, dar nu atât de mulţi cât ne aşteptam.

Turistă româncă: Camerele sunt curate, constant zilnic dezinfectate, constant zilnic curăţate, masa este foarte bună. 

În momentul de faţă, singura regulă pe care turiştii trebuie să o respecte aici, în Bulgaria, este purtarea măştii de protecţie în spaţiul interior, în hoteluri sau în restaurante. 

Cât priveşte pe plajă, regula de bun simţ tronează. Șezlongurile sunt la o distanţă mai mare de doi metri unele faţă de altele.

Românii nu au nevoie de test COVID ca să meargă la bulgari. În plus, şi preţurile sunt atragătoare. 

Marius Berca, manager agenţie de turism: La un hotel de trei stele, de exemplu, pentru o noapte de cazare, preţul este 67 de euro de persoană cu all inclusive. La un hotel de patru stele, preţul ajunge la 72 de euro de persoană cu all inclusive. 

Weekendul acesta, de Sfântă Mărie, pare a fi cel mai aglomerat şi la bulgari. Pentru o familie cu un copil, un sejur la patru stele costă în jur de 500 euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Albena, una dintre cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria, pregătită să închidă ușile din lipsă de turiști (Video)