Antena Meniu Search
x

Alegătorii din Marea Britanie, chemaţi la vot pentru stabilirea formulei Parlamentului

Viitorul Marii Britanii şi Brexitul se joacă astăzi la urne. Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, britanicii sunt chemaţi la vot să îşi aleagă Parlamentul. Sunt cele mai dificile alegeri din ultimele decenii, iar rezultatul va influenţa şi viaţa celor 300 de mii de români stabiliţi în Regat.

de Redactia Observator

la 12.12.2019, 22:36

Vezi și

Viitorul Marii Britanii şi Brexitul se joacă astăzi la urne. Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, britanicii sunt chemaţi la vot să îşi aleagă Parlamentul. Sunt cele mai dificile alegeri din ultimele decenii, iar rezultatul lor va influenţa şi viaţa celor peste 300 de mii de români stabiliţi în Regat. Actualul premier Boris Johnson rămâne lider în sondaje.

Favorit în sondaje, Boris Johnson a venit la urne însoţit de câinele lui, Dilyn. Cei doi au purtat cravate asortate şi s-au fotografiat împreună într-o scenă savurată de jurnaliştii prezenţi. 

De altfel, toată campania electorală a conservatorului a fost presărată cu momente atent regizate pentru camerele de filmat.

Ca să îşi seducă electoratul, Boris Johnson s-a transformat în tâmplar, bucătar sau curier. Fiecare vot este extrem de important. Miza alegerilor este uriaşă. Numai cu o majoritate în Parlament va putea definitiva Brexitul până pe 31 ianuarie. 

Nu au lipsit nici gafele. 

Ieri, s-a ascuns într-un frigider ca să scape de jurnalişti. Iar zilele trecute i-a luat telefonul unui jurnalist care încerca să îi arăte fotografia unui copil bolnav, obligat să doarmă pe podeaua unui spital. 

Cu nouă puncte mai puţin în sondaje, Jeremy Corbyn este convins că îl poate învinge pe actualul premier. Victoria lui ar putea însemna reîntoarcerea britanicilor la urne pentru a decide apartenenţa la Uniunea Europeană. 

Rezultatul scrutinului este aşteptat cu emoţie şi de cei 300 de mii de români stabiliţi în Regat. 

Sfidând parcă miza uriaşă, unii alegători au venit la urne costumaţi.

Alţii au preluat modelul premierului şi şi-au adus cu ei la secţie animalele de companie, dar nu doar câini, ci şi hamsteri sau cai.

Urnele rămân deschise până la ora locală 22. Rezultatele vor fi anunţate mâine.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alegătorii din Marea Britanie, chemaţi la vot pentru stabilirea formulei Parlamentului