Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alegeri SUA 2024. Robert F. Kennedy Jr. s-a retras din cursa pentru Casa Albă, pentru a-l susţine pe Trump

Alegeri SUA 2024. Candidatul independent la preşedinţia SUA Robert F. Kennedy Jr. a anunţat, vineri seară, că îşi suspendă campania electorală pentru a-şi uni forţele cu rivalul republican Donald Trump. Practic, acesta s-a retras din cursa electorală pentru Casa Albă, relatează BBC

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 22:48

Robert F. Kennedy Jr. s-a retras din cursa pentru Casa Albă
Robert F. Kennedy Jr. s-a retras din cursa pentru Casa Albă - Getty

Candidatul independent la preşedinţia SUA Robert F. Kennedy Jr. a pus capăt campaniei sale pentru Casa Albă, pentru a-l susţine pe rivalul republican Donald Trump.

Robert F. Kennedy Jr. s-a retras din cursa pentru Casa Albă

Miercuri, candidata independentă la vicepreşedinţie, Nicole Shanahan, a declarat că, în calitate de independenţi, ea şi Robert F. Kennedy riscă să atragă sprijinul unor potenţiali alegători ai lui Trump şi să le deschidă calea democraţilor Kamala Harris şi Tim Walz pentru a câştiga alegerile din noiembrie, scrie Reuters.

Articolul continuă după reclamă

Partenera de campanie a lui Kennedy a subliniat în cadrul declaraţiilor că sunt două opţiuni: ieşirea din cursa prezidenţială şi unirea forţelor cu Donald Trump sau riscul victoriei pentru Kamala Harris, potrivit NBC News.

Pe acelaşi subiect

Donald Trump: "Este un tip genial"

Pe de altă parte, republicanul Donald Trump a declarat marţi că ar fi "cu siguranţă" deschis ca Robert F. Kennedy Jr. să joace un rol în administraţia sa dacă independentul se va retrage din cursa prezidenţială şi îl va susţine pe fostul preşedinte, scrie CNN.

"Este un tip genial. Este un tip foarte inteligent. Îl cunosc de foarte mult timp”, a spus Trump. „Nu ştiam că se gândeşte să se retragă, dar dacă se gândeşte să se retragă, cu siguranţă aş fi deschis la asta”, a completat republicanul.

Robert F. Kennedy se confrunta cu o luptă dificilă pentru calificarea pe buletinul de vot prezidenţial în multe state, dar ar putea sustrage suficiente voturi în cursa strânsă dintre Harris şi Trump pentru a avea un impact disproporţionat. Potrivit Reuters, un sondaj Ipsos realizat în această lună arată că sprijinul lui Kennedy pentru cursa prezidenţială este de 4%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Alegeri SUA 2024. Robert F. Kennedy Jr. s-a retras din cursa pentru Casa Albă, pentru a-l susţine pe Trump