Antena Meniu Search
x

Lukaşenko declară că sfârşitul războiui "se află în mâinile Ucrainei". Preşedintele Belarusului vrea să coopereze după încheierea conflictului

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a stârnit multă furie în Ucraina, după ce pe reţelele de socializare a fost postat un videoclip în care declară că sfârşitul războiului este responsabilitatea statului ucrainean şi că, dacă acesta nu se "opreşte", conflictul se va termina cu "distrugerea completă" a ţării, relatează The Guardian, citat de News.ro.

De Redactia Observator la 24.11.2022, 17:33
Alexandr Lukaşenko
Preşedintele Belarusului sugerează că sfârşitul războiului este responsabilitatea Ucrainei - Shutterstock

Într-un videoclip difuzat pe reţelele de socializare, Lukaşenko a declarat că "totul se află acum în mâinile Ucrainei, dacă nu vrea să moară un număr mare de oameni"

El a mai explicat că, odată ce războiul din Ucraina se va încheia, cele două ţări "vor reface totul", la fel ca în cazul relaţiilor cu Germania, după cel de-al Doilea Război Mondial. Lukaşenko a mai precizat că Belarus este pregătit "să negocieze, să coopereze, să fie prietenul" Ucrainei.

Declaraţiile preşedintelui Belarusului au stârnit un val de controverse. Drept răspuns, consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Geraşcenko, a scris pe contul de Twitter că acesta este "un teatru absurd".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Lukaşenko declară că sfârşitul războiui "se află în mâinile Ucrainei". Preşedintele Belarusului vrea să coopereze după încheierea conflictului