Antena Meniu Search
x

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu agentul neurochimic Novichok, anunță Guvernul din Germania

O investigație realizată la Spitalul Charité din Berlin a scos la iveală faptul că în trupul lui Aleksei Navalnîi, opozant rus al regimului de la Moscova, a fost descoperit agentul chimic din grupul Novichok, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Federal din Germania. Disidentul este în continuare în spital, dar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.09.2020, 17:22

A fost găsit agentul chimic Novitschok în trupul lui Aleksei Navalnîi, anunță Guvernul din Germania
Aleksei Navalnîi avea agentul neurochimic Novitschok în trup - Profimedia Images
  • Suspiciune de otrăvire a opozantului Aleksei Navalnîi
  • Autoritățile din Rusia neagă orice implicare

Aleksei Navalnîi fusese transportat la spitalul berlinez pe data de 22 august, cu simptome de otrăvire, după ce i s-a făcut rău dintr-o dată în timpul unei curse aeriene.

"Cancelarul Federal Angela Merkel, ministrul de Finanțe Olaf Scholz, ministrul de Externe Heiko Maas, ministrul de Interne Horst Seehofer, ministrul Justiției Christine Lambrecht și ministrul Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, precum și șeful Cancelariei Federale, profesorul Helge Braun au discutat în această după-amiază și au decis următorii pași. Este un eveniment uimitor faptul că Aleksei Navalnîi a fost victima unui atac cu agent neurochimic în Rusia. Guvernul Federal condamnă acest atac în cei mai duri termeni posibili", se arată în comunicatul autorităților din Germania.

Totodată, "Guvernul Rus este îndemnat să explice incidentul", au mai transmis oficialii germani.

Aleksei Navalnîi și doctorii au fost informați cu privire la rezultatul examinării, iar rezultatele vor fi comunicate și ambasadorului rus la Berlin.

Echipa lui Navalnîi acuză că acesta a fost otrăvit din ordinul preşedintelui Vladimir Putin. însă Kremlinul a respins aceste acuzaţii.

Citește și:

    Tineri români, reținuți în legătură cu uciderea unui fost pastor la Berlin

    Ți-a plăcut acest articol?

    Like
    Întrebarea zilei

    Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

    Observator » Stiri externe » Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu agentul neurochimic Novichok, anunță Guvernul din Germania