Antena Meniu Search
x

Alexa "a provocat" o fetiță să bage o monedă în priză. Reacția Amazon în urma incidentului

Amazon și-a actualizat asistentul vocal Alexa, după ce acesta i-a cerut unei fetițe de 10 ani să bage o monedă în priză. Sugestia a venit după ce copila i-a cerut Alexei o „provocare”.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 12:45

Alexa "a provocat" o fetiță să bage o monedă în priză. Reacția Amazon în urma incidentului
Alexa "a provocat" o fetiță să bage o monedă în priză. Reacția Amazon în urma incidentului - Shutterstock

„Conectează un încărcător de telefon la jumătate într-o priză de perete, apoi atinge cu o monedă știfturile expuse”, i-a cerut Alexa fetiței, potrivit BBC. Amazon a anunțat că a remediat eroarea de îndată ce compania a luat cunoștință de aceasta.

Mama fetiței a relatat întreg incidentul pe Twitter: „Făceam niște provocări fizice, cum ar fi să ne întindem și să ne rostogolim după tutoriale de pe Youtube. Ea a mai vrut încă o provocare”. Atunci. Alexa i-a sugerat fetiței provocarea pe care a „găsit-o pe internet”. Provocarea periculoasă a devenit virală pe TikTok și pe alte rețele sociale în urmă cu aproximativ un an.

„Îți poți pierde degetele sau chiar membrele”, a declarat Michael Clusker, șeful pompierilor din Carlisle East, pentru ziarul The Press din Yorkshire în 2020. Totodată, și autoritățile din SUA au avertizat asupra riscurilor privind acest joc. 

Mama a cărei fetiță a primit provocarea periculoasă a declarat că fiica sa este „prea deșteaptă pentru a face așa ceva”.

Amazon a declarat pentru BBC că a actualizat asistentul virtual pentru a preveni astfel de intervenții în viitor. „Încrederea clienților se află în centrul a tot ceea ce facem, iar Alexa este concepută pentru a oferi clienților informații precise, relevante și utile. De îndată ce am aflat de această eroare, am luat măsuri rapide pentru a o remedia”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Alexa "a provocat" o fetiță să bage o monedă în priză. Reacția Amazon în urma incidentului