Antena Meniu Search
x

Alimentatia viitorului: hamburger din celule stem

Trei cercetatori au degustat, in Londra, un hamburger care costa un sfert de milion de euro. De ce e asa de scump? Pentru ca a fost realizat in intregime in laborator, din celule stem

Vezi și

Sase saptamani. Atat au muncit in laborator cercetatorii pentru a produce aceasta bucata de burger. Au pornit de la celule stem de vaca, cultivate in laborator, peste care au adaugat pesmet, sare, praf de ou, suc de sfecla rosie si sofran, pentru a obtine o culoare naturala. Si, pentru a demonstra ca burgerul in vitro este cat se poate de real, oamenii de stiinta au facut o degustare in premiera, in vazul a zeci de mii de spectatori.

Prima care a gustat din carnea realizata in laborator a fost o cercetatoare care si-a dedicat cariera tendintelor culinare. “Are o aroma intensa, asemanatoare cu cea a carnii, dar nu este atat de suculenta. Dar consistenta este perfecta. I-ar fi trebuit sare si piper!”, a spus femeia. “Are un miros mai subtil pentru ca mirosul este dat, de obicei, de aromele din grasime. Cum nu exista grasime in acest burger, mirosul sau este mult mai subtil”, a adaugat un profesor.

Nu are acelasi gust ca un burger de vita si nici acelasi miros, insa ar putea revolutiona industria alimentara. Deocamdata, cel mai mare dezavantaj este pretul, 250 de mii de dolari costa un astfel de burger. Frankenburger, cum este supranumit in presa londoneza, ar putea ajunge in magazine abia peste zece ani, bineinteles, mult mai ieftin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Alimentatia viitorului: hamburger din celule stem