Antena Meniu Search
x

"Alina a fost ucisă". Româncă din Italia găsită moară în casă, cu urme de strangulare. Iubitul femeii a fost arestat, după 8 luni de la tragedie

Alina Cozac, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost găsită moartă într-o casă din Italia, la începutul lunii ianuarie. Primele indicii erau de cauze naturale, însă după 8 luni de la tragedie, iubitul femeii, Mirko De Martinis, a fost arestat pentru omucidere voluntară, scrie La Repubblica. Bărbatul de 47 de ani și-ar fi sugrumat partenera în locuința lor din Pescara.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 12:53

"Alina a fost ucisă". Româncă din Italia găsită moară în casă, cu urme de strangulare. Iubitul femeii a fost arestat, după 8 luni de la tragedie - La Repubblica

Bărbatul însuși a sunat după ajutor la 118.

Apelul la serviciile de urgență a venit la ora 4 dimineața, în dimineața zilei de 22 ianuarie. Mirko de Martinis spusese că și-a găsit iubita fără viață în pat, în casa lor din Spoltore. 

Medicii au încercat să o resusciteze, dar nu au mai putut decât să constate decesul, care la început părea să fie din cauze naturale. Doar că rudele femeii nu au crezut niciodată în această variantă, iar autopsia a fost cea care a stârnit primele îndoieli. De altfel, medicul legist i-a informat pe magistrați că pe gâtul victimei sunt semne evidente de strangulare. O teză care s-a ciocnit cu versiunea iubitului, între timp anchetat, care vorbea de moarte naturală din cauza unei boli.

Românca ar fi fost strangulată în somn

Pe acelaşi subiect

Însă raportul final al legiștilor, depus la Parchet în iulie, a confirmat dovezile deja prezentate despre un deces prin asfixiere mecanică violentă prin strangulare. Alina Cozac ar fi fost surprinsă în somn, în pat, și strangulată cu genunchiul sau cu antebrațul de către italian.

Miercuri, iubitul româncei a fost arestat. După opt luni de la tragedie, Mirko De Martinis a fost acuzat de omucidere voluntară. 

"Familia Alinei a salutat vestea arestării lui Mirko De Martinis, pentru că nu au crezut niciodată versiunea lui. Depunerea raportului de expertiză în iulie a accelerat evident situația. Iar acum, după opt luni lungi, putem spune că povestea începe să se limpezească și că Alina a fost ucisă”, a declarat avocatul Valter Biscotti.

Potrivit anchetei, înainte de producerea tragedieie, românca le-ar fi spus rudelor și prietenilor că intenționează să-l părăsească pe italian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Alina a fost ucisă". Româncă din Italia găsită moară în casă, cu urme de strangulare. Iubitul femeii a fost arestat, după 8 luni de la tragedie