Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mister în cazul fostului poliţist din Popeşti care a lovit mortal o femeie. La noile analize nu a mai ieşit drogat, deşi acesta nu contestase drugtestul pozitiv

Rezultat neaşteptat în cazul şoferului din Popeşti care a omorât o femeie chiar de ziua ei! Fostul şef de la Crimă Organizată nu ar fi fost drogat. Alcoolemia uriaşă nu poate fi însă pusă la îndoială. Contestată acum este eficienţa drugtestelor. În aproape un sfert din cazuri, aparatele pe care poliţiştii le au în dotare dau rezutate eronate, spun sindicaliştii.

de Redactia Observator

la 06.09.2023 , 19:21

Răsturnare de situaţie în cazul fostului poliţist care a provocat un accident mortal în Popeşti Leordeni. Analizele la sânge au arătat că nu consumase droguri. Poliţiştii din Ilfov au ieşit cu precizări în urma rezultatelor INML.

Anne Ciolca, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Precizăm faptul că, Buletinul de Analiză Toxicologică, emis de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici București, a indicat o valoare pozitivă la consumul de alcool și o valoare negativă la consumul de substanțe psihoactive.

Şoferul ucigaş nu a contestat testul pozitiv iniţial al drugtestului

Vezi și

Cătălin Ţine, ofiţet antidrog: Markerii din aparatul drug test sunt foarte sensibili. Există varianta în care practic aceşti markeri să fi fost stimulaţi de către consumul unui alt tip de substanţă care poate să fie prezentă în diferite medicamente, produse farmaceutice. E o singura variantă foarte mică să fi existat în organismul bărbatului şi amfetamină consumată sub o formă sau alta, iar în timpul scurs de la testul efectuat şi până la recoltarea efectivă a probei biologice de sânge şi de urină aceasta să fi dispărut.

Pe acelaşi subiect

Între timp, poliţiştii reţin zilnic zeci de permise de conducere pentru alcool şi droguri.

Cosmina Balint, reporter Observator: Într-o singură zi 33 de șoferi au fost prinși de polițiști băuți la volan, iar alți 18 au ramas fara permisul de conducere pentru ca mergeau pe drumurile publice sub influența substantelor interzise.

În majoritatea cazurilor, rezultatul drugtestului poate fi neconcludent

Şi, de multe ori, e munca în zadar. La un anumit tip de aparat folosit de poliţişti, rezultatele ies fals pozitive sau dau eroare.

Cosmin Andreică, Europol: Vorbim de judeţe unde a existat şi o incidenţă chiar şi de 50% de rezultate fals pozitive pentru acest tip de aparat. Din acest motiv direcţia rutieră în mod neoficial le-a cerut poliţiştilor să nu mai folosească aceste dispozitive. Ulterior au revenit şi au precizat că totuşi trebuie să le folosească pentru că nu au alte instrumente la dispoziţie. 

În România, sunt 184 de aparate drug test. Poliţia vrea să cumpere încă 400, acelaşi model ca cel existent.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Mister în cazul fostului poliţist din Popeşti care a lovit mortal o femeie. La noile analize nu a mai ieşit drogat, deşi acesta nu contestase drugtestul pozitiv