Alte două victime ale atacului terorist de la 11 septembrie au fost identificate după 20 de ani de la eveniment
Două victime ale atentatelor teroriste de la New York au fost identificate, în mod oficial, cu ajutorul unei noi tehnologii de secvenţiere a ADN-ului, cu doar câteva zile înainte de comemorarea atacurilor jihadiste de la 11 septembrie 2001, anunţă oraşul relatează News.ro.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Directoarea Institutului Medico-Legal al New Yorkului, Barbara Sampson a anunţat marţi, într-un comunicat, că laboratorul a identificat victimele cu numărul 1.646 şi 1.647 care au murit în World Trade Center. În total, 2.753 de persoane au murit după ce un comando Al-Qaida a intrat cu două avioane de linie în Turnurile Gemene din Manhattan, la 11 septembrie 2001.
Din acest total, 1.106 persoane mai sunt de identificat, reprezentând 40% dintre femeile şi bărbaţii care au murit la New York. ”În urmă cu 20 de ani, am promis familiilor victimelor de la World Trade Center că vom face tot ceea ce putem, indiferent cât timp va dura acest lucru, pentru a identifica şi celelalte victime. Odată cu aceste două noi identificări, continuăm să răspundem obligaţiilor imperioase pe care le avem”, anunţă directoarea Institutului Medicol-Legal al New Yorkului.
Ancheta continuă după 20 de ani de la eveniment
Prima dintre aceste două victime este Dorothy Morgan, domiciliată pe Long Island şi ale cărei rămăşiţe, găsite în 2001, au fost supuse unor teste ADN. A doua victimă este un bărbat din ale cărui rămăşiţe au fost găsite fragmente în 2001, 2002 şi 2006, a cărui identitate rămâne secretă, la cererea familiei acestuia.
Sampson consideră că procesul şi tehnicile implementate de 20 de ani în identificarea fiecărei victime de la World Trade Center reprezintă ”ancheta de medicină legală cea mai importantă şi cea mai complexă din istoria Statelor Unite”. Ea a fost făcută posibilă cu ajutorul unei noi tehnologii de secvenţiere ADN - denumită de nouă generaţie -, potrivit Institutului.
Statele Unite comemorează sâmbătă cele mai sângeroase atentate din istoria sa, cu un Joe Biden slăbit de sfârşitul haotic al Războiului din Afganistan, un conflict declanşat de atacurile de la 11 septembrie. Preşedintele american urmează să viziteze cele trei locuri unde au murit în total aproape 3.000 de oameni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰