Antena Meniu Search
x

Ambasada Rusiei la Kabul afirmă că preşedintele afgan a fugit cu patru maşini şi un elicopter pline cu bani. ”O parte au rămas pe pistă"

Ambasada Rusiei la Kabul a afirmat luni că preşedintele afgan Ashraf Ghani a fugit din ţară cu patru maşini şi un elicopter toate pline cu bani, dar chiar şi aşa ar fi fost nevoit să renunţe la o parte din ei pentru că nu au mai încăput, scrie Reuters, citând agenţia rusă RIA.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.08.2021, 15:23

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a fugit din Afganistan
Ambasada Rusiei la Kabul afirmă că preşedintele afgan a fugit cu patru maşini şi un elicopter pline cu bani. ”O parte au rămas pe pistă" - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta

Ashraf Ghani, despre care nu ştie în prezent unde se află, a anunţat că a părăsit Afganistanul duminică, în contextul în care talibanii intrau în Kabul aproape fără a li se opune rezistenţă. Ghani a scris apoi un mesaj pe Facebook în care afirma că a dorit să evite vărsarea de sânge.

Rusia a anunţat că va menţine o prezenţă diplomatică la Kabul şi că speră să dezvolte relaţii cu talibanii, chiar dacă susţine că nu se grăbeşte să-i recunoască drept conducători ai ţării şi că le va observa îndeaproape comportamentul.

"În ceea ce priveşte prăbuşirea fostului regim, acesta este caracterizat în mod elocvent de modul în care Ghani a fugit din Afganistan", a declarat Nikita Işcenko, purtător de cuvânt al ambasadei Rusiei la Kabul, citat de RIA. "Patru maşini erau pline cu bani, aşa că au încercat să pună o parte din bani într-un elicopter, dar nu au încăput toţi. O parte din bani au fost lăsaţi pe pistă", a spus el.

Işcenko a confirmat ulterior pentru Reuters aceste afirmaţii. El a citat "martori" drept sursă a informaţiilor. Reuters notează că nu a putut verifica independent autenticitatea informaţiilor furnizate de diplomatul rus.

Reprezentantul special al preşedintelui Vladimir Putin pentru Afganistan, Zamir Kabulov, a declarat anterior că nu se ştie câţi bani a lăsat în urmă guvernul care a fugit din ţară.

"Sper că guvernul care a fugit nu a luat toţi banii din bugetul de stat. Dacă ceva a rămas va fi fundaţia viitorului buget", a declarat Kabulov pentru postul de radio Eho Moskvî.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ambasada Rusiei la Kabul afirmă că preşedintele afgan a fugit cu patru maşini şi un elicopter pline cu bani. ”O parte au rămas pe pistă"