Antena Meniu Search
x

Amendă record de 500 de milioane de euro pentru Apple. UE va sancţiona în premieră gigantul tehnologic

Amendă record pentru Apple. UE amendează pentru prima oară gigantul tehnologic, cu 500 de milioane de euro, pentru serviciul de streaming muzical, după o investigaţie antitrust de lungă durată a Comisiei Europene, pornită de la o plângere din 2019 depusă de Spotify, scrie Financial Times.

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 15:15

Amendă record de 500 de milioane de euro pentru Apple. UE va sancţiona în premieră gigantul tehnologic
Amendă record de 500 de milioane de euro pentru Apple. UE va sancţiona în premieră gigantul tehnologic - Shutterstock

Bruxelles-ul va aplica prima amendă din istorie gigantului tehnologic Apple pentru că ar fi încălcat legislaţia UE privind accesul la serviciile sale de streaming muzical, potrivit a cinci persoane care au cunoştinţă directă despre această anchetă de lungă durată.

Amenda, care se situează în jurul sumei de 500 de milioane de euro şi care ar urma să fie anunţată la începutul lunii viitoare, reprezintă punctul culminant al unei anchete antitrust a Comisiei Europene, care urmăreşte să afle dacă Apple şi-a folosit propria platformă pentru a-şi favoriza serviciile în detrimentul celor ale concurenţilor.

Ce a declanşat ancheta

Potrivit FT, Ancheta investighează dacă Apple a împiedicat aplicaţiile să informeze utilizatorii de iPhone cu privire la alternativele mai ieftine de acces la abonamente muzicale în afara App Store. Aceasta a fost lansată după ce aplicaţia de streaming de muzică Spotify a depus o plângere oficială la autorităţile de reglementare în 2019.

Comisia va decide că acţiunile Apple sunt ilegale şi contravin regulilor blocului care impun concurenţa pe piaţa unică, au declarat pentru Financial Times persoanele care cunosc cazul. Aceasta va interzice practica Apple de a bloca serviciile de muzică pentru a permite utilizatorilor din afara App Store-ului său să treacă la alternative mai ieftine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Amendă record de 500 de milioane de euro pentru Apple. UE va sancţiona în premieră gigantul tehnologic