Antena Meniu Search
x

AMENINŢARE fără precedent! "Coreea de Nord NU VA OPRI NICIODATĂ testele nucleare". Imagini în premieră cu arsenalul militar nord-coreean

Un oficial nord-coreean a declarat, într-un interviu rar acordat postului CNN, că regimul de la Phenian "nu va opri niciodată testele nucleare", atât timp cât Statele Unite vor continua acţiunile pe care Kim Jong-un le vede ca pe nişte "acte de agresiune".

Un oficial nord-coreean a declarat, într-un interviu rar acordat postului CNN, că regimul de la Phenian "nu va opri niciodată testele nucleare", atât timp cât Statele Unite vor continua acţiunile pe care Kim Jong-un le vede ca pe nişte "acte de agresiune".

Un oficial nord-coreean a primit permisiunea regimului pentru a vorbi cu CNN. Sok Chol Won nu a dorit să confirme efectuarea de către ţara sa a unui nou test nuclear, aşa cum speculează specialiştii, însă a menţionat că regimul nu va renunţa la aceste teste nucleare.

"Testul nuclear este o componentă importantă a eforturilor noastre de a ne îmbunătăţi capacităţile nucleare. Atât timp cât America va continua actele sale de agresiune, nu vom opri niciodată testele nucleare şi cele balistice", a declarat Sok Chol Won, a cărui funcţie oficială este de director al Institutului privind Drepturile Omului din cadrul Academiei Ştiinţelor Sociale, din Coreea de Nord.

Pe acelaşi subiect

Kim Jong-un şi-a prezentat arsenalul militar într-un exerciţiu fără precedent

Phenianul a sărbătorit, marţi, 85 de ani de la înfiinţarea armatei sale printr-un amplu exerciţiu militar, ce a inclus tiruri de arme convenţionale, în condiţiile în care un submarin american a ancorat într-un port sud-coreean, pe fondul tensiunilor tot mai puternice generate de ambiţiile nucleare ale statului comunist.

Exerciţiul masiv de tiruri a avut loc în oraşul portuar Wonsan, din estul ţării, iar imagini de la impresionanta desfăşurare de forţe au fost publicate ulterior de agenţia oficială de presă din Coreea de Nord.

Potrivit agenţiei de presă Yonhap, de la Seul, este vorba despre cel mai amplu exerciţiu de acest fel desfăşurat vreodată de Phenian.

Analiştii au speculat că Phenianul ar putea face un al şaselea test nuclear sau ar putea lansa o rachetă balistică cu ocazia aniversării armatei. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Forţele regimului din Coreea de Nord au efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul de la Phenian pregăteşte noi acţiuni de acest fel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » AMENINŢARE fără precedent! "Coreea de Nord NU VA OPRI NICIODATĂ testele nucleare". Imagini în premieră cu arsenalul militar nord-coreean