Antena Meniu Search
x

Amenzi de până la 7.200 de euro pentru nevaccinaţi, în Austria. Din februarie, vaccinul anti-COVID devine obligatoriu

Austria ar putea înăspri regulile în lupta împotriva coronavirusului, fiind luată în calcul inclusiv introducerea unei amenzi de până la 7.200 de euro pentru nevaccinaţi. Din februarie 2022, autorităţile austriece intenţionează ca vaccinul anti-COVID să devină obligatoriu pentru cetăţeni.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 17:03

Austria ia în calcul introducerea unei amenzi de până la 7.200 de euro pentru nevaccinaţi
Austria ia în calcul introducerea unei amenzi de până la 7.200 de euro pentru nevaccinaţi - Profimedia

Din februarie 2022, vaccinul anti-COVID va deveni obligatoriu pentru toţi rezidenţii permanenţi din Austria, arată un document de lucru aflat în prezent pe masa autorităţilor. Potrivit euractiv.com, vor fi exceptaţi de la regulă doar cei care nu se pot vaccina din considerente medicale atestate de instituţii sanitare avizate. În schimb, problema obligativităţii dozei booster rămâne încă deschisă.

Amenzi de până la 7.200 de euro pentru nevaccinaţi, în Austria

Cetăţenii care refuză, în continuare, vaccinul împotriva coronavirusului, va fi somat de autorităţi. Iar dacă şi în urma avertismentului nu se vor conforma regulilor, aceştia riscă amenzi de 3.600 de euro. Iar dacă prin gestul lor pun în pericol alte persoane, suma se ridică la 7.200 de euro.

Documentul final va fi prezentat în data de 6 decembrie, dar până atunci discuţiile aprind spiritele inclusiv în rândul oficialilor şi experţilor în sănătate publică. De exemplu, nu este clar ce se va întâmpla cu cei care refuză vaccinul şi după achitarea amenzii. Momentan, e luată în calcul aplicarea unei sancţiuni periodice, la un interval de şase luni.

Austria: Măsuri drastice în lupta împotriva valului 5

Austria se confruntă cu o creştere a cazurilor zilnice de COVID-19, iar rata de vaccinare scăzută, de aproximativ 65%, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autorităţi. La mijlocul lunii noiembrie, Austria a devenit prima țară din Europa de Vest care a reintrodus lockdown-ul total. „Nu vrem un al cincilea val”, a declarat atunci cancelarul Alexander Schallenberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Amenzi de până la 7.200 de euro pentru nevaccinaţi, în Austria. Din februarie, vaccinul anti-COVID devine obligatoriu