Antena Meniu Search
x

Video America, sub asediul drogurilor: Cartiere întregi din metropolele americane devin ghetouri, iar stupefiantele sunt consumate peste tot

America, sub asediul drogurilor. Opioidele transformă oamenii în zombie şi cartiere întregi din metropolele americane, în ghetouri. La Seattle, stupefiantele plutesc în aer. Autobuzele şi trenurile sunt pline cu particule fine. Doar în ultimele două săptămâni, poliţiştii au recuperat de pe străzi 250 de mii de pastile pe care dependenţii le amestecau cu heroină şi cocaină.  

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 21:25

Vezi și

În zeci de mijloace de transport în comun din Seatlle au fost descoperite particule de metamfetamină - drog care provoacă euforie şi excitaţie - şi fentanil - analgezic folosit ca supefiant în asociere cu heroina şi cocaina. Urme de stupefiante erau în aer, dar şi pe barele de susţinere, pe scaune şi geamuri. 

America, sub asediul drogurilor

Nikki Torres, reporter: Toate trenurile şi autobuzele, dar şi intervalele orare, au fost alese de Agenţia de Transport după ce vatmanii au reclamat că au văzut persoane drogându-se pe acele linii. 

Oamenii de ştiinţă nu au testat şi călătorii legali ca să afle dacă drogurile au pătruns în organismul lor. 

Pe acelaşi subiect

Rob Hendrickson, cercetător UW: Nu am îngrijorări că cei care folosesc transportul public vor simţi efectul fetanylul şi metanfetaminei bazându-mă pe rezultatele acestui studiu.   

Consumul de droguri a devenit un fenomen greu de stăpânit în Seattle. Dependenţa de opioide a pus stăpânire pe numeroase metropole americane. Cartiere întregi din San Francisco, Chicago, Philadelphia şi Baltimore sunt pline de oameni cărora viciul le-a luat tot. Agonizează pe străzi cu gândul la următoarea doză.   

Ted Wheeler, primar Portland: Nu avem tratament care să combată ceea ce se întâmplă în stat. 

Locuitor: Dacă eşti un consumator de Fentanil şi locuieşti pe străzile din Portaland şi primeşti gratis mâncare, apă şi seringi şi îţi permiţi să îţi cumperi Fentanil de doi dolari, de ce te-ai interna?

Statistici recente arată că aproape 38 de milioane de americani cu vârsta peste 12 ani consumă ilegal droguri şi peste o sută de mii mor în fiecare an. La numai 19 ani, nepotul lui Robert de Niro a fost una dintre victime vara aceasta, ucis de o supradoză. Până şi poliţiştii cu experienţă sunt îngroziţi.

Adrian Diaz, poliţist: Este cea mai mare criză din cariera mea, din ultimii 26 de ani. Am văzut vârful dependenţelor de heroină şi metanfetamină, dar nici nu se compară cu ceea ce vedem acum, cu dependenţa de Fentanil. 

Administraţia de la Washington vrea să declare drogurile una dintre marile ameninţări la adresa securităţii naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » America, sub asediul drogurilor: Cartiere întregi din metropolele americane devin ghetouri, iar stupefiantele sunt consumate peste tot