Antena Meniu Search
x

Video Americanii sunt gata să furnizeze armament Republicii Moldova, dacă o va cere conducerea de la Chişinău

Statele Unite sunt gata să furnizeze armament Republicii Moldova, dacă o va cere conducerea de la Chişinău. Declaraţia vine de la preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, Gregory Meeks, care a vizitat republica în fruntea unei delegaţii a Congresului. Război Rusia - Ucraina, ziua 89 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 09:06

Vezi și

Gregory Meeks a precizat că armele vor fi livrate chiar dacă Republica Moldova îşi va menţine actualul statut de neutralitate. 

Delegaţia congresului american s-a întâlnit, între alţii, cu preşedinta republicii Moldova, Maia Sandu.

Ministrul de externe din Marea Britanie: Moldova ar trebui să fie echipată la standardele NATO

Şi ministrul britanic de externe Liz Truss declara, recent, că republica ar trebui înzestrată cu armament "la standardele NATO" pentru a se apăra de o eventuală agresiune a Rusiei. 

Pe acelaşi subiect

Într-un alt discurs, cu doar câteva săptămâni înainte, Truss a afirmat că Occidentul „trebuie să fie pregătit pentru un drum lung și să dubleze sprijinul” pentru Ucraina.

„Dacă Putin reușește, va fi o nenorocire nespus de mare în Europa și consecințe teribile în întreaga lume. Nu ne vom mai simți niciodată în siguranță", a declarat ministrul la Londra.

Moldova, care a fost republică sovietică, se află la granița de sud-vest a Ucrainei. Nu are graniță comună cu Rusia, dar este aproape de unele dintre regiunile ocupate în prezent de forțele rusești în sudul Ucrainei. Republica Moldova nu vrea să intre în NATO, dar a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană la mai puțin de două săptămâni după invadarea Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Americanii sunt gata să furnizeze armament Republicii Moldova, dacă o va cere conducerea de la Chişinău