Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care tunul autopropulsat „Lalea” al Rusiei este distrus de armata ucraineană

Ucrainenii au înregistrat o nouă victorie în luptele cu ruşii, după ce au reuşit să distrugă, cu focuri de artilerie, un mortier autopropulsat 2S4 Tyulpan.

de Redactia Observator

la 22.05.2022, 22:18

Este vorba de o armă rară în inventarul activ al armatei ruse, dar care are o putere de foc considerabilă. Pe reţelele de socializare au circulat imagini chiar din momentul în care mortierul 2S4 Tyulpan este distrus de ucraineni.

Contraofensiva ucrainenilor a venit după ce în urmă cu o zi presa rusă a făcut publice imagini video şi foto din acelaşi loc cu mortierul autopropulsat. 

Ce este mortierul 2S4 Tyulpan

2S4 Tyulpan este un mortier greu, autopropulsat pe şenile cu calibru de 240 de mm şi are o putere de foc mai mare decât mortierele obişnuite sau tunurile de artilerie de 152/155mm utilizate în mod obişnuit de Armata Roşie. 2S4 Tyulpan a fost construit pe vremea Uniunii Sovietice şi este cel mai mare sistem mortier utilizat în prezent de către oricare armată a lumii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Momentul în care tunul autopropulsat „Lalea” al Rusiei este distrus de armata ucraineană