Antena Meniu Search
x

Angela Merkel, întâmpinată cu fluierături la un miting electoral, în Germania de Est

Cancelarul german Angela Merkel a înfruntat manifestanţi zgomotoşi, care au încercat să-i perturbe discursul de campanie, ţipând şi fluierând, sâmbătă, la Quedlinburg, în estul ţării, spunându-le că strigătele lor furioase nu vor rezolva problemele Germaniei, relatează Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a înfruntat manifestanţi zgomotoşi, care au încercat să-i perturbe discursul de campanie, ţipând şi fluierând, sâmbătă, la Quedlinburg, în estul ţării, spunându-le că strigătele lor furioase nu vor rezolva problemele Germaniei, relatează Reuters.

Scandând sloganuri ca ”Merkel, pleacă!” şi ”Mincinoasa, mincinoasa”, manifestanţi şi-au exprimat dezacordul puternic faţă de politica ei în domeniul migraţiei în cele 30 de minute ale discursului. Merkel s-a oprit în trei rânduri.

”Sper că aţi putut să înţelegeţi unele dintre aceste lucruri, în pofida faptului că unii dintre voi aţi strigat continuu”, le-a spus Merkel către sfârşitul discursului celor 1.500 de oameni.

Pe acelaşi subiect

”Unii cred că problemele din Germania pot fi rezolvate ţipând - însă eu nu cred acest lucru, iar majoritatea oamenilor de aici nu cred nici ei”, a spus cancelarul, care candidează pentru al patrulea mandat consecutiv şi este principala favorită în alegeril legislative naţionale de la 24 septembrie.

”Unele persoane nu pot să facă altceva decât să strige şi să ţipe, însă noi nu le vom lăsa să ne abată”, a subliniat ea.

În pofida faptului că Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori, la putere) a lui Merkel devansează cu mult Partidul Social-Democrat (SPD, la putere) în sondaje, unii alegători conservatori sunt furioşi din cauză că ea a deschis frontierele Germaniei şi a primit peste un milion de refugiaţi de la sfârşitul lui 2015 încoace.

Acest sentiment anti-Merkel şi valul de refugiaţi din Siria, Irak şi din alte regiuni devastate de conflict au alimentat o ascensiune a Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta, populişti), creditat în sondaje cu până la 10% în intenţiile de vot.

Pe unele dintre pancartele împotriva lui Merkel purtate în mulţime se puteau citi mesaje precum ”Du-te la musulmani”, ”Merkel, dispari” şi ”Salvaţi Constituţia de Merkel”, care purtau însemnele AfD. Pe un banner alb şi mare se putea citi mesajul ”Mulţumim, Merkel”, scris acuzator cu litere de un roşu ca de sânge.

Este a doua oară când Merkel face campanie în fosta Germanie de Est, o regiune în care xenofobia este extrem de pronunţată. Săptămâna trecută ea a înfruntat strigăte ca ”Trădătoare” la Annaberg-Buchholz.

În acest discurs de sâmbătă, Merkel a subliniat că refugiaţii sunt bineveniţi în Germania, după ce a spus că situaţia din 2015 nu se va repeta.

”Diversitatea ne face puternici în Germania, iar acesta este un lucru pe care vrem să-l menţinem”, a spus ea.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel, întâmpinată cu fluierături la un miting electoral, în Germania de Est