Antena Meniu Search
x

"Animalule, îți amintești de mine?" Un tânăr de 16 ani i-a trimis un mesaj rusului care i-a ucis tatăl chiar în fața lui, în Bucha. Ce răspuns a primit

Poveste de-a dreptul tulburătoare a unuit tânăr de 16 ani. Yura i-a trimis un mesaj vocal de 30 de secunde unui soldat rus care i-a ucis tatăl, la un an după tragedie. A făcut rost de numărul de telefon și, plin de curaj, l-a contactat pe călăul tatălui său, pentru a face dreptate.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 17:39

Un tânăr de 16 ani i-a trimis un mesaj vocal soldatului rus care i-a ucis tatăl în fața ochilor, în Bucha. Ce răspuns a primit
Un tânăr de 16 ani i-a trimis un mesaj vocal soldatului rus care i-a ucis tatăl în fața ochilor, în Bucha. Ce răspuns a primit - LaRepubblica

Exact un an mai târziu, și printr-o serie de circumstanțe imprevizibile, Yura a găsit numărul de telefon al bărbatului care i-a ucis tatăl în Bucha. Și-a făcut curaj și, cu mâna tremurând pe telefon, l-a sunat pe cel care i-a ucis tatăl pentru a-i cere socoteală. Yura și-a promis că va fi calm în timp ce vorbește, nu voia să arate nicio emoție sau vreo slăbiciune față de cel care i-a distrus viața și l-a lăsat orfan. Totuși, emoțiile l-au făcut să nu se poată țină de acea promisiune. Era supărat, furios, orfan și...doar un copil, relatează LaRepubblica.

I-a trimis un mesaj celui care i-a ucis tatăl

Salut animalule, îți amintești de mine? Sunt Yura, am fost în Bucha în fața primăriei acum un an. Erai acolo. Mi-ai ucis tatăl în fața ochilor mei. Apoi m-ai împușcat. Dar, surpriză... sunt în viață! Sunt în viață și tu și animalele ca tine veți merge la închisoare!" , a fost mesajul tulburător lăsat de copil soldatului rus.

Băiatul a povestit detaliu cu detaliu ziua înfricoșătoare în care a fost împușcat și în care tatăl său a fost ucis.

Pe acelaşi subiect

"Eu și tatăl meu am mers cu bicicleta la primărie să luăm mâncare și apă, pentru că era acolo ajutor umanitar. Eu purtam o jachetă și un hanorac. La un moment dat a venit la noi un soldat rus și ne-a ordonat să ne oprim. Am coborât de pe bicicletă, am ridicat mâinile și ne-a întrebat unde mergem. I-am spus. Două focuri de armă și l-am văzut căzând pe tatăl meu. Apoi o a treia lovitură, de data aceasta către mine. Am simțit că îmi arde brațul stâng, am căzut. Când eram la pământ, l-am întrebat pe soldat dacă pot să mă duc la tatăl meu și apoi m-a împușcat din nou, tot în braț. Și după încă două lovituri. M-a lovit în nas cu o piatră de pe asfalt”, a povestit tânărul.

Yura își amintește de totul. În mintea lui încă vede rănile lăsate de armă pe antebraț. El o descrie în aceste cuvinte.

Carnea era... pe dinăuntru în afară... înăuntru era afară, afară era înăuntru. Ultima lovitură, a șaptea, a fost din nou pe corpul tatălui meu. Mi-am întors capul la dreapta și am văzut picurătura roșie a sângelui lui curgând spre mine, încet. Eram la o jumătate de metru distanță și sângele lui mi-a udat mâna”, a povestit Yura.

După ce i-a trimis mesajul, soldatul rus a și răspuns

Sângele de pe hainele băiatului l-a convins pe soldat că și acesta este mort. A fost însă scăparea copilului de 16 ani care, în mod miraculos, a supraviețuit.

Când s-a îndepărtat, m-am ridicat și am fugit. Acasa mi-am scos hanoracul si mi-am dat seama ca am o gaura de glonț în mână”, a continuat să povestească Yura.

După ce a părăsit spitalul unde medicii i-au salvat brațul, Yura a apelat la anchetatorii care lucrează la identificarea măcelarilor din Bucha. Acolo, în biroul SBU, în timp ce se uita prin fotografiile soldaților ruși care au ocupat orașul la 37 km nord-vest de Kiev timp de puțin peste o lună, Yura a întâlnit din nou ochii asasinului. Şi l-a amintit instantaneu. „El purta mască, dar i-am recunoscut imediat ochii și nasul”, a spus băiatul.

În formularul SBU erau indicate numele, prenumele și numărul unității de care aparțineau. Aleksej este ofițer, a purtat o uniformă diferită de ceilalți, cu mai multe ornamente. De restul s-a ocupat fratele mai mare al lui Yura, care a început să-l caute pe internet. I-a găsit contul de socializare, ba mai mult, și numărul de telefon. După ce i-a trimis mesajul, soldatul rus a și răspuns.

 „Băieți, sunt foarte ocupat acum, mi-au dat o altă sarcină. Nu face prostia de a mă suna, că mă voi întoarce cândva la Kiev. În rest, amintiți-vă un lucru: sunteți doar victimele unui sistem”.

 "Mi-aș dori să simtă durerea și suferința pe care le-am simțit eu. Mă întrebi ce este dreptatea? Să-l văd pe acel om în închisoare mai devreme sau mai târziu", a spus băiatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Animalule, îți amintești de mine?" Un tânăr de 16 ani i-a trimis un mesaj rusului care i-a ucis tatăl chiar în fața lui, în Bucha. Ce răspuns a primit