Antena Meniu Search
x

Antalya și Mugla, devastate de cele mai mari incendii din ultimul deceniu. Un sat întreg a fost făcut scrum în doar 15 minute

Turcia se luptă cu cele mai mari incendii din ultimul deceniu. 10.000 de localnici au fost evacuaţi numai ieri după ce flăcările au ajuns în apropiere de casele lor. Agenţiile din România însă dau asigurări că turiştii aflaţi acum în Turcia sunt în siguranţă. Canicula afectează însă tot sudul Europei şi a adus în Grecia cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani. 

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 14:13

Vezi și

Cu furtunuri, găleţi şi bidoane, localnicii dintr-un sat de lângă Bodrum luptă cu focul. Au refuzat evacuarea tocmai pentru a-şi apăra casele, după ce ajutorul a întârziat să apară. 

Localnic: Statul nu ne ajută. Dacă sătenii nu erau aici, ar fi şi mai rău. Nu sunt suficienţi pompieri. Nu sunt avioane, nu sunt elicoptere! Mă simt foarte obosit şi neajutorat. Nu putem face nimic. Casele noastre ard, pădurile ard şi nu putem face nimic! 

Un sat a ars în doar 15 minute. Iar până acum, salvatorii turci au reuşit să ţină sub control 117 incendii. Opt sunt în continuare active. Iar canicula şi vântul puternic nu fac decât să le înteţească, motiv pentru care Turcia a cerut ajutor Spaniei şi Croaţiei, care au trimis deja mai multe aeronvae.

Focul a continuat să se extindă şi in Antalya, punând în pericol 125 de complexuri turistice, însă nu şi cele în care sunt cazaţi români. 

Raluca Hatmanu, reprezentant agenţie de turism: Vă dau asigurări că ele se află la cel puţin 20 km distanţă de zona în care turiştii îşi petrec vacanţele. Ţinem legătura atât cu partenerii locali cât şi cu hotelierii pentru a ne asigura că situaţia este sub control şi că turiştii noştri sunt în siguranţă. Până în acest moment nu am primit nicio solicitare de anulare a sejururilor. 

Toată zona Mediteranei este afectată. În Italia şi Grecia sunt sute de focare. În Peloponez, temperatura a depăşit 45 de grade Celsius. Este cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani din Republica Elenă. Ministerul de Externe a emis un avertisment de călătorie de coduri roşu şi portocaliu de caniculă pentru Bulgaria. Temperaturi de peste 40 de grade au fost înregistrate şi în Macedonia de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Antalya și Mugla, devastate de cele mai mari incendii din ultimul deceniu. Un sat întreg a fost făcut scrum în doar 15 minute