Antena Meniu Search
x

SUA iau în calcul trimiterea de avioane în Polonia, dacă Varşovia livrează avioane de luptă Ucrainei

Statele Unite iau în considerare posibilitatea de a trimite avioane în Polonia dacă Varşovia decide să trimită la rândul ei avioane de luptă în Ucraina, a declarat duminică secretarul american de stat, Antony Blinken, potrivit WSJ.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 18:45

Vezi și

Guvernul SUA caută modalități de a trimite avioane de luptă Poloniei în cazul în care țara ar fi de acord să furnizeze Ucrainei unele dintre avioanele sale de luptă din epoca sovietică, a declarat secretarul de stat Anthony Blinken, aflat în vizită în Republica Moldova.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă senatorilor americani asistență pentru obținerea unui ajutor militar mai letal, în special avioane de luptă de fabricaţie rusească, pe care piloții ucraineni le pot pilota.

"Analizăm activ acum problema avioanelor pe care Polonia le-ar putea furniza Ucrainei și ne uităm la modul în care am putea să le înlocuim în cazul în care Polonia ar alege să furnizeze acele avioane", a spus Blinken. "SUA lucrează cu preşedintele Zelenski și alți oficiali ucraineni pentru a obține o evaluare actualizată a nevoilor lor", mai spune oficialul.

"Nu putem vorbi acum despre un calendar, dar pot să vă spun că analizăm foarte, foarte activ", a spus el reporterilor.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Joi, înainte de întâlnirea cu Antony Blinken, cancelaria primului ministru al Poloniei a respins informațiile despre un potențial aranjament ca țara să predea avioane de luptă Ucrainei. "Polonia nu își va trimite avioanele de luptă în #Ucraina și nu va permite să i se folosească aeroporturile", a scris cancelaria prim-ministrului Mateusz Morawiecki pe Twitter. "Ajutăm semnificativ în multe alte domenii".

Război Rusia - Ucraina, ziua 11

Armata rusă încearcă să încercuiască principalele oraşe ale Ucrainei, Harkov şi capitala Kiev. În plus, ruşii vor să creeze un coridor pentru a se putea trece terestru din Crimeea în regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit jurnaliştilor ucraineni, Naftali Bennett, premierul Israelului, ar fi ajuns sâmbătă seară la Moscova unde a discutat timp de 3 ore cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Naftali Bennett a discutat telefonic apoi cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, după care ar fi plecat în Germania pentru a vorbi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » SUA iau în calcul trimiterea de avioane în Polonia, dacă Varşovia livrează avioane de luptă Ucrainei