Antena Meniu Search
x

Războiul din Ucraina, cea mai mare criză de refugiaţi cu care s-a confruntat Europa de la al Doilea Război Mondial. ONU: Peste 1.5 milioane de ucraineni au părăsit ţara

Războiul din Ucraina a ajuns în a 11-a zi, iar urmările sale se resimt tot mai puternic. Peste 1,5 milioane de refugiați din Ucraina au trecut în țările vecine în 10 zile, a declarat duminică comisarul ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 13:25

Războiul din Ucraina, cea mai mare criză de refugiaţi cu care s-a confruntat Europa de la al Doilea Război Mondial. ONU: Peste 1.5 milioane de ucraineni au părăsit ţara
- Profimedia

Într-o postare pe Twitter, Grandi a numit-o "criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la al Doilea Război Mondial".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Între timp, Ministerul de Interne al Germaniei a declarat pentru CNN că aproape 38.000 de oameni au sosit în țară din Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie.

Poliția Federală Germană a înregistrat duminică 37.786 de refugiați din națiunea devastată de război, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pentru CNN.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, având în vedere absența controalelor la frontieră între Polonia și Germania, numărul real de persoane care sosesc ar putea fi semnificativ mai mare, a spus ministerul.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat pentru ziarul german „Bild am Sonntag” că Germania va găzdui refugiați care fug de războiul din Ucraina, indiferent de naționalitatea lor.

"Vrem să salvăm vieți. Asta nu depinde de pașaport", a declarat Faeser pentru ziarul german.

"Eroul nopţii". Un băiat de doar 11 ani a reuşit să scape din Zaporojie şi a trecut singur graniţa în Slovacia

Un băiat din Zaporojie, o zonă greu încercată din sud-estul Ucrainei, a fost numit "un erou al nopții" de către autoritățile slovace după ce a reuşit să treacă singur granița din Ucraina în Slovacia.

Tânărul de 11 ani avea cu el un rucsac, o pungă de plastic și un pașaport și avea scris pe mână un număr de telefon, anunţă ministerul de interne slovac într-o postare pe Facebook.

Traficul de persoane ar putea creşte în urma crizei din Ucraina

Bandele criminale ar putea profita de valul de refugiați care fug din Ucraina distrusă de război. Ele ar viza în special femeile pentru a le convinge să practice munca sexuală și sclavia umană, transmit specialiştii.

Oficialii Uniunii Europene și Națiunile Unite se tem că până la șapte milioane de oameni ar putea trece în țări vecine precum Polonia, Moldova, România, Slovacia și Ungaria. Acestă plecare  ucrainenilor ar putea creşte "tulburător traficului de persoane”, se tem oficialii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Războiul din Ucraina, cea mai mare criză de refugiaţi cu care s-a confruntat Europa de la al Doilea Război Mondial. ONU: Peste 1.5 milioane de ucraineni au părăsit ţara