Antena Meniu Search
x

Video Anunţul redeschiderii turismului în anumite state europene le dă speranţe patronilor că îşi pot aduce afacerile pe linia de plutire

Este marele weekend al relaxării în Europa. Grecii şi-au redeschis graniţele şi se bucură de primii turişti, după 7 luni de lockdown. Şi Portugalia aşteaptă vizitatori din statele în care rata infectării este scăzută, inclusiv din România.

de Redactia Observator

la 15.05.2021, 20:40

Vezi și

În Grecia, anunţul redeschiderii turismului a declanşat marele exod spre plaje. După şase luni de carantină, feriboturile spre insulele din Elada au fost pline, iar pe aeroporturi, sosirea turiştilor a fost celebrată, în mod simbolic, cu tunurile cu apă. 

''Am vrut să venim chiar când redeschideţi, înainte să vină toată lumea.'' 

''Iubesc Grecia şi sunt fericită că în sfârşit m-am întors.'' 

''Voi petrece cea mai marea parte a timpului afară, voi mânca afară. Voi sta afară.'' 

Pe acelaşi subiect

25% din PIB-ul Greciei depinde de turism, aşa că ultimul an a fost cumplit pentru industria ospitalităţii. Hotelierii speră acum ca certificatul verde să le pună afacerile pe linia de plutire. Turiştii sunt aşteptaţi în ţară dacă sunt vaccianţi, vindecaţi sau testaţi PCR.  

''Santorini a fost construit în jurul turismului. A fost dificil.'' 

Suntem aşteptaţi cu braţele deschise şi în Portugalia. Pentru moment, biletul de intrare este un test PCR negativ, pentru toţi turiştii cu vârsta peste doi ani. Încă nu au fost ridicate toate restricţiile. Restaurantele şi cafenelele sunt deschise doar până la 22.30, barurile şi cluburile de noapte sunt în cotinuare închise, iar pe plajă masca rămâne obligatorie, la fel şi distanţarea. 

Miguel Lima, manager restaurant: Bineînţeles că suntem încă în pandemie şi prioritatea este să o ţinem sub control, dar cred că noi, portughezii, am făcut o treabă grozavă.  

S-a dat start relaxării şi pe plajele din Spania. În staţiunea Costa del Sol, plaja a fost aproape plină.  

''Puţin câte puţin viaţa revine la normal, dar avem respect pentru virus, pentru că multe lucruri rele s-au întâmplat, mulţi oameni au murit şi trebuie să fim foarte precauţi.''

''Totul este ocupat, avem totul pregătit şi îi aşteptăm pe cât mai mulţi, pentru că adevărul este că avem mare nevoie.'' 

Autorităţile atrag atenţia că pandemia de Covid nu s-a terminat

Odată cu relaxarea, nu am scăpat cu totul şi de teama de virus. Supertulpina indiană, mult mai contagioasă, le dă fiori epidemiologilor şi oficialilor din Marea Britanie, care nu exclud posibilitatea de a pune frână relaxării. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avetizează şi ea că al doilea an al pandemiei ar putea ucide mai mulţi oameni decât primul, aşa că le cere statelor bogate să renunţe la vaccinarea copiilor şi să doneze serul ţărilor sărace, dacă vor să evite al patrulea val al pandemiei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Anunţul redeschiderii turismului în anumite state europene le dă speranţe patronilor că îşi pot aduce afacerile pe linia de plutire