Antena Meniu Search
x

APELUL DISPERAT al unei sportive care a dezvăluit dopajul din Rusia: "Dacă păţesc ceva, să ştiţi că nu a fost un accident"

Atleta Iulia Stepanova, care a contribuit la descoperirea programului de dopaj sistematic pus în practică de Rusia, a declarat că se teme pentru viaţa sa după ce contul ei de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a fost spart.

Atleta Iulia Stepanova, care a contribuit la descoperirea programului de dopaj sistematic pus în practică de Rusia, a declarat că se teme pentru viaţa sa după ce contul ei de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a fost spart.

"Parolele Iuliei Stepanova pentru sistemul ADAMS al WADA au fost obţinute într-un mod ilegal, ceea ce i-a permis cuiva să aibă acces la contul său ADAMS", a anunţat WADA, sâmbătă, adăugând că de atunci contul a fost blocat.

Sistemul ADAMS le permite sportivilor să introducă informaţii în special cu privire la localizarea lor.

Iulia Stepanova, absentă de la Jocurile Olimpice de la Rio, şi soţul său, Vitali, fost angajat al Agenţiei Antidoping din Rusia, sunt la originea dezvăluirilor cu privire la dopajul din atletismul rus. Consideraţi trădători în Rusia, cei doi s-au autoexilat în America de Nord.

După ce contul i-a fost accesat, Stepanova s-a mutat cu familia ei într-un alt loc.

"Singurul motiv pentru care cineva ţi-ar sparge contul ADAMS este să îţi afle locul exact în care eşti. Am decis că este mai bine să ne mutăm. Dacă ni se întâmplă ceva, ar trebui să ştiţi că nu e un accident", a declarat Stepanova, într-o videoconferinţă.

Toţi sportivii trebuie să-şi introducă datele despre ei în sistemul de administrare şi management al WADA. În fiecare zi, ei trebui să introducă locul în care se află, pentru a putea fi găsiţi de agenţii de testare pentru controalele inopinate din afara competiţiei.

Stepanova şi soţul ei s-au arătat ingrijoraţi de mai multe ori cu privire la securitatea lor, după dezăluirile pe care le-au făcut, criticând CIO că nu face mai mult pentru protecţia martorilor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » APELUL DISPERAT al unei sportive care a dezvăluit dopajul din Rusia: "Dacă păţesc ceva, să ştiţi că nu a fost un accident"