Antena Meniu Search
x

Apocalipsa, surprinsă în imagini CUMPLITE: Biserici rase de pe faţa pământului şi morminte dezgropate: “Este o TRAGEDIE! Toată lumea este blocată într-o stare fără sfârşit de frică” (FOTO + VIDEO)

Ziua de 30 octombrie a fost una cumplită pentru italieni. Centrul ţării a fost din nou afectat de cutremur, de această dată de cel mai puternic seism din ultimii 35 de ani din Peninsulă.

Ziua de 30 octombrie a fost una cumplită pentru italieni. Centrul ţării a fost din nou afectat de cutremur, de această dată de cel mai puternic seism din ultimii 35 de ani din Peninsulă.

În urma cutremurului petrecut ieri dimineaţă, cu o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter, zeci de oameni au fost răniţi şi zeci de clădiri s-au prăbuşit.

Produs la ora locală 7.40 (8.40, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, seismul a avut epicentrul în apropiere de oraşul istoric Norcia, din regiunea Umbria, la circa 100 de kilometri distanţă de Perugia şi 134 de kilometri distanţă de Roma.

Cutremurul, care a afectat în special municipalităţile Norcia, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Visso şi o zonă montană între regiunile Umbria şi Marche, s-a produs după ce, miercuri, trei seisme au zguduit zona.

Vezi şi Imagini ÎNGROZITOARE surprinse după cel mai puternic cutremur din Italia, din ultimii 36 de ani: O crăpătură uriaşă a apărut într-un MUNTE (FOTO + VIDEO)

La Norcia, oamenii cuprinşi de panică au ieşit pe străzi, iar biserica San Benedetto, din secolul al XIII-lea, s-a prăbuşit. Disperaţi, călugării şi localnicii au căzut în genunchi în faţa ruinelor, pentru a se ruga.

“Este o tragedie. Este lovitura de graţie. Biserica este distrusă“, a declarat episcopul Renato Boccardo pentru Reuters.

“Toată lumea este blocată într-o stare fără sfârşit de frică şi stres. Sunt la capătul puterilor“, a spus Boccardo, referindu-se la miile de replici seismice care au zguduit zona din august, precum şi la cutremurele de miercuri.

Şi localitatea Amatrice a fost afectată. Biserica Sant'Agostino s-a transformat într-o ruină, iar de sub dărâmăturile altor clădiri din zonă au fost scoase cel puţin trei persoane, dintre care două rănite grav. Seismul de duminică a afectat grav şi un cimitir din localitatea Castelsantangelo sul Nera, unde sicriele şi osemintele au fost aruncate din cripte, scrie Adevarul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Seismologul francez Pascal Bernard de la Institutul de fizica globului de la Paris a afirmat că în perioada următoare sunt de aşteptat în Italia cutremure de magnitudine mare. El a explicat, într-un interviu acordat AFP, că în Italia plăcile tetonice sunt foarte segmentate, astfel că se rup bucată cu bucată, în loc de o rupere pe o arie mai mare şi, din acest motiv, este posibil ca zguduirile să continue cu magnitudini de 5,5 sau 6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Apocalipsa, surprinsă în imagini CUMPLITE: Biserici rase de pe faţa pământului şi morminte dezgropate: “Este o TRAGEDIE! Toată lumea este blocată într-o stare fără sfârşit de frică” (FOTO + VIDEO)