Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apocalipsa, surprinsă în imagini CUMPLITE: Biserici rase de pe faţa pământului şi morminte dezgropate: “Este o TRAGEDIE! Toată lumea este blocată într-o stare fără sfârşit de frică” (FOTO + VIDEO)

Ziua de 30 octombrie a fost una cumplită pentru italieni. Centrul ţării a fost din nou afectat de cutremur, de această dată de cel mai puternic seism din ultimii 35 de ani din Peninsulă.

de Redactia Observator

la 31.10.2016 , 12:06

Ziua de 30 octombrie a fost una cumplită pentru italieni. Centrul ţării a fost din nou afectat de cutremur, de această dată de cel mai puternic seism din ultimii 35 de ani din Peninsulă.

În urma cutremurului petrecut ieri dimineaţă, cu o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter, zeci de oameni au fost răniţi şi zeci de clădiri s-au prăbuşit.

Produs la ora locală 7.40 (8.40, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, seismul a avut epicentrul în apropiere de oraşul istoric Norcia, din regiunea Umbria, la circa 100 de kilometri distanţă de Perugia şi 134 de kilometri distanţă de Roma.

Articolul continuă după reclamă

Cutremurul, care a afectat în special municipalităţile Norcia, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Visso şi o zonă montană între regiunile Umbria şi Marche, s-a produs după ce, miercuri, trei seisme au zguduit zona.

Vezi şi Imagini ÎNGROZITOARE surprinse după cel mai puternic cutremur din Italia, din ultimii 36 de ani: O crăpătură uriaşă a apărut într-un MUNTE (FOTO + VIDEO)

La Norcia, oamenii cuprinşi de panică au ieşit pe străzi, iar biserica San Benedetto, din secolul al XIII-lea, s-a prăbuşit. Disperaţi, călugării şi localnicii au căzut în genunchi în faţa ruinelor, pentru a se ruga.

“Este o tragedie. Este lovitura de graţie. Biserica este distrusă“, a declarat episcopul Renato Boccardo pentru Reuters.

“Toată lumea este blocată într-o stare fără sfârşit de frică şi stres. Sunt la capătul puterilor“, a spus Boccardo, referindu-se la miile de replici seismice care au zguduit zona din august, precum şi la cutremurele de miercuri.

Şi localitatea Amatrice a fost afectată. Biserica Sant'Agostino s-a transformat într-o ruină, iar de sub dărâmăturile altor clădiri din zonă au fost scoase cel puţin trei persoane, dintre care două rănite grav. Seismul de duminică a afectat grav şi un cimitir din localitatea Castelsantangelo sul Nera, unde sicriele şi osemintele au fost aruncate din cripte, scrie Adevarul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Seismologul francez Pascal Bernard de la Institutul de fizica globului de la Paris a afirmat că în perioada următoare sunt de aşteptat în Italia cutremure de magnitudine mare. El a explicat, într-un interviu acordat AFP, că în Italia plăcile tetonice sunt foarte segmentate, astfel că se rup bucată cu bucată, în loc de o rupere pe o arie mai mare şi, din acest motiv, este posibil ca zguduirile să continue cu magnitudini de 5,5 sau 6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Apocalipsa, surprinsă în imagini CUMPLITE: Biserici rase de pe faţa pământului şi morminte dezgropate: “Este o TRAGEDIE! Toată lumea este blocată într-o stare fără sfârşit de frică” (FOTO + VIDEO)