Antena Meniu Search
x

Video Arestare în cazul scrisorilor-capcană trimise la ambasadele din Spania. Este vorba despre un pensionar de 74 de ani

Suspectul care ar fi trimis scrisorile-capcană la ambasada Ucrainei din Spania şi premierului Pedro Sanchez, la sfârşitul anului trecut, a fost arestat.

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 20:01

Vezi și

Este vorba de un pensionar de 74 de ani. Potrivit Agerpres, bărbatul, care este cetăţean spaniol, a fost reţinut în oraşul nordic Miranda del Ebro. Poliţia i-a percheziţionat locuinţa situată într-un bloc dintr-un cartier muncitoresc, a menţionat ministerul într-un comunicat, fără a da alte detalii.

Bărbatul a lucrat la primăria din Vitoria, un oraş important aflat în apropiere, din 2013 fiind pensionar, a declarat pentru Reuters un reprezentant al municipalităţii.

Ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska a afirmat în faţa presei la Vitoria că ancheta continuă şi a refuzat să comenteze informaţiile în sensul că în spatele atacurilor s-ar putea afla o grupare militantă din Rusia.

Suspectul ar fi fabricat singur dispozitivele explozive

Pe acelaşi subiect

Potrivit comunicatului poliţiei, "se pare că persoana arestată a fabricat şi trimis singură dispozitivele explozive", dar "poliţia naţională nu exclude participarea ori influenţa altor persoane".

La deschiderea uneia dintre cele şase scrisori-capcană, adresată ambasadorului Ucrainei în Spania, însărcinatul cu securitatea al reprezentanţei diplomatice a fost rănit uşor la mâna dreaptă, pe 30 noiembrie, celelalte scrisori fiind interceptate de serviciile de securitate. Justiţia spaniolă a deschis imediat o anchetă pentru presupuse acte de "terorism".

Într-un articol publicat duminică, New York Times a scris, citând responsabili americani, că serviciile de informaţii americane şi europene bănuiesc că în spatele scrisorilor capcană s-ar afla un mic grup paramilitar rus denumit Mişcarea imperială rusă, înscris din 2020 pe lista americană a organizaţiilor teroriste şi care ar fi acţionat la comanda serviciului rus de informaţii militare GRU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Arestare în cazul scrisorilor-capcană trimise la ambasadele din Spania. Este vorba despre un pensionar de 74 de ani