Antena Meniu Search
x

Arestări făcute în Franţa după ameninţări teroriste legate de Jocurile Olimpice: "Ameninţarea rămâne extrem de ridicată"

Poliţia franceză a efectuat mai multe arestări în legătură cu ameninţări teroriste în timpul Jocuri Olimpice de la Paris, au anunţat vineri autorităţile franceze, citate de agenţia DPA.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 14:40

Arestări făcute în Franţa după ameninţări teroriste legate de Jocurile Olimpice: "Ameninţarea rămâne extrem de ridicată"
Arestări făcute în Franţa după ameninţări teroriste legate de Jocurile Olimpice: "Ameninţarea rămâne extrem de ridicată" - Profimedia

"Ameninţarea rămâne extrem de ridicată", a afirmat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, pentru mass-media din ţara sa, confirmând că arestările au fost făcute în două locaţii separate.

Darmanin nu a oferit alte detalii despre numărul de arestări, dar a spus că acestea au fost legate de două comploturi separate, pe care autorităţile le tratează ca pe ameninţări teroriste.

Franţa se află la cel mai înalt nivel de alertă

Articolul continuă după reclamă

Ministrul a adăugat că arestările nu au fost anunţate în mod public anterior din cauza primului tur al alegerilor parlamentare de duminică.

Pe acelaşi subiect

"Acţiunea teroristă nu are loc doar în timpul Jocurilor Olimpice, poate avea loc oricând, suntem deosebit de vigilenţi", a precizat Gerald Darmanin.

Franţa se află la cel mai înalt nivel de alertă împotriva terorismului începând din luna martie martie, înaintea Jocurilor Olimpice, care vor debuta pe 26 iulie.

Un complot terorist care viza un meci olimpic de fotbal a fost dejucat de anchetatori în luna mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Stiri externe » Arestări făcute în Franţa după ameninţări teroriste legate de Jocurile Olimpice: "Ameninţarea rămâne extrem de ridicată"