Antena Meniu Search
x

Armata Israelului a demolat clădirea parlamentului Hamas din Gaza la două zile după ce trupele s-au pozat în interiorul ei

Război Israel - Hamas. Armata Israelului a aruncat în aer clădirea parlamentului mişcării islamiste palestiniene Hamas din orașul Gaza după ce trupele s-au fotografiat în interiorul ei urmă cu câteva zile, potrivit presei locale, inclusiv Channel 12 și Times of Israel. O filmare care circulă online şi care pretinde că arată momentul exploziei este însă un bombardament diferit din Gaza. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 11:37

Vezi și

Clădirea Consiliului Legislativ Palestinian din orașul Gaza a fost capturată de trupele israeline pe 13 noiembrie. Soldaţii s-au fotografiat în interiorul acesteia, dar şi în interiorul unui clădiri identificată drept sediul poliţiei. 

De alltfel, armata israeliană a anunţat marţi că a preluat controlul asupra clădirilor guvernamentale Hamas în oraşul Gaza, inclusiv asupra Parlamentului, Guvernului şi Poliţiei.

Presa locală a publicat o filmare cu explozia unei clădiri din Gaza, care circulă online, dar care s-a dovedit a fi o bombardare diferită. Cu toate astea, corespondentul militar de la Times of Israel dă asigurări că parlamentul din Gaza a fost într-adevăr distrus. "Din câte știu, clădirea parlamentului din Gaza a fost într-adevăr distrusă, totuși acea filmare difuzată online arată o explozie diferită". 

Armata israeliană îşi continuă atacurile aeriene asupra Fâșiei Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie iar în urmă cu două săptămâni și-a extins operațiunile terestre în enclava palestiniană.

Trupele israeliene au anunţat miercuri că au găsit "muniţie, arme şi echipamente militare" ale Hamas în spitalul Al-Shifa din Gaza, unde a efectuat în cursul zilei o "operaţiune ţintită", susţinând că gruparea islamistă palestiniană îl foloseşte drept centru strategic şi dispune de o infrastructură de tuneluri sub clădiri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Armata Israelului a demolat clădirea parlamentului Hamas din Gaza la două zile după ce trupele s-au pozat în interiorul ei