Antena Meniu Search
x

Asasin român, prins la 22 de ani după o crimă în Ungaria, și-a primit condamnarea

Un român prins după 22 de ani de la o crimă comisă în Ungaria și-a primit condamnarea. Individul e acuzat că, în 1996 a ucis și jefuit un cetățean maghiar, după o partidă de sex.

Un român prins după 22 de ani de la o crimă comisă în Ungaria și-a primit condamnarea. Individul e acuzat că, în 1996 a ucis și jefuit un cetățean maghiar, după o partidă de sex.

Marius G., în vârstă acum de 41 de ani, locuia din anul 2000 în Spania, lângă Barcelona, spune 24.hu. Timp de 22 de ani, a reușit să țină secretă crima pe care a comis-o în Ungaria.

Spre surpriza sa, acum câteva luni, poliția i-a bătut la ușă. A fost arestat în baza unui mandat european emis de poliția maghiară, care a reușit să-l identifice după mai bine de 2 decenii de muncă la cazul crimei. Marius G. a fost extrădat în Ungaria, pentru judecată.

Cadavrul victimei prezenta 33 de răni

El e acuzat de uciderea în 1996 a unui angajat al căilor ferate ungare, Károly T. Pe atunci, românul 19 ani și venise la Budapesta pentru a căuta de lucru în construcții. Acolo a întâlnit un alt român, Remus G., care i-a propus să se prostitueze.

Cei doi au luat trenul până la Kiskunfelegyhaza, localitate din centrul Ungariei, unde și-au întâlnit victima. S-au dus în casa maghiarului, unde au întreținut relații sexuale, spun procurorii. Dimineață, în timp ce proprietarul dormea, cei doi români au încercat să-l jefuiască, dar, spre ghinionul lor, gazda s-a trezit.

Marius G. e acuzat că l-a înjunghiat de mai multe ori pe maghiar, în piept, în gât și în față, cu un cuțit de 22 de centimetri, spune baon.hu. Apoi, împreună cu complicele său, a furat bijuterii, dar și un VCR. Cei doi s-au făcut nevăzuți. Victima lor a fost găsită de polițiști cu 33 de răni pe corp.

Condamnat la închisoare

În ciuda trecerii timpului, anchetatorii maghiari nu au închis cazul. Pe baza analizelor ADN, au reușit să-l identifice mai întâi pe complicele ucigașului. Apoi, și pe Marius G. Au găsit similarități analizând probele care i s-au luat în urma unei infracțiuni pe care individul o comisese în Franța.

Marius G, la procesul din Ungaria

În fața procurorilor, acuzatul nu a recunoscut crima, spunând că în acea noapte nu a fost în casă, ci doar celălalt român, care ar fi întreținut și relații sexuale cu gazda. Marius G. a susținut că s-a întâlnit cu complicele abia dimineață, în fața casei și că nu a avut cunoștință de ce s-a întâmplat.

El a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Românul poate însă să facă recurs. Va rămâne însă după gratii pe toată perioada procesului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Asasin român, prins la 22 de ani după o crimă în Ungaria, și-a primit condamnarea