Antena Meniu Search
x

ASASINAT la Istanbul: Fondatorul unui post de televiziune a fost ÎMPUŞCAT de mascaţi, după ce ar fi fost ameninţat

Saeed Karimian, fondatorul şi preşedintele companiei de televiziune în limba persană Gem TV, a fost împuşcat mortal în Istanbul, sâmbătă seară, după ce ar fi primit ameninţări din partea regimului de la Teheran.

Saeed Karimian, fondatorul şi preşedintele companiei de televiziune în limba persană Gem TV, a fost împuşcat mortal în Istanbul, sâmbătă seară, după ce ar fi primit ameninţări din partea regimului de la Teheran.

Saeed Karimian (45 de ani) a fost ucis în cartierul Maslak din Istanbul, alături de partenerul său de afaceri din Kuweit.

Vehiculul care a fost folosit în acest asasinat a fost găsit ulterior, după ce a fost incendiat. Poliţia din Turcia a demarat o anchetă. 

Saeed Karimian a fost anterior judecat în absenţă de o instanţă din Teheran şi a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru ”răspândirea propagandei împotriva Iranului”.

Fondatorul Gem TV ar fi decedat imediat după ce atacatorii înarmaţi, care ar fi fost mascaţi, au deschis focul asupra vehiculului în care se afla. Partenerul său de afaceri a decedat mai târziu, la spital.

Gem TV, care dublează seriale şi emisiuni occidentale în limba persană şi le transmite în Iran, a fost criticată de această ţară pentru difuzarea unor programe TV care ar fi împotriva valorilor islamice şi a acuzat postul de televiziune că ”promovează cultura occidentală”.

Familia lui Saeed Karimian a declarat pentru BBC că fondatorul Gem TV a fost ameninţat de regimul de la Teheran în ultimele trei luni şi, prin urmare, plănuia să părăsească Istanbulul şi să se întoarcă în Londra.

Totuşi, surse din guvernul turc au sugerat că asasinatul ar putea avea legătură cu afacerile postului de televiziune şi cu răfuieli între bande.

Gem Group, care deţine Gem TV, a fost înfiinţat în Londra, iar ulterior s-a extins în Dubai. Potrivit site-ului grupului de media, acesta deţine 17 televiziuni în limba persană şi alte trei televiziuni în limbile kurdă, azeră şi arabă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » ASASINAT la Istanbul: Fondatorul unui post de televiziune a fost ÎMPUŞCAT de mascaţi, după ce ar fi fost ameninţat