Antena Meniu Search
x

Galerie foto Asistentă acuzată pentru moartea a 8 bebeluşi şi tentativă de crimă în cazul altor 10, în timp ce lucra la un spital din Marea Britanie

O asistentă care lucra în cadrul serviciului naţional de sănătate britanic va fi judecată pentru uciderea a cinci băieţi şi trei fete, la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester, în perioada 2015-2016.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.05.2021, 20:43

O asistentă medicală acuzată de uciderea a opt bebeluși în decursul unui an de muncă într-un spital NHS a avut o nouă înfăţişare în faţa curţii de judecată, de această dată în mediul online.

Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a apărut luni dimineață în faţa curţii de judecată din Manchester prin intermediul unei platforme de streaming video de la HMP Peterborough.

Acuzata, care purta o cămașă închisă la culoare, blugi albaştri şi părul lung până la umeri, a vorbit doar în momentele în care a fost necesară confirmarea numelui său.

Ședința de 25 de minute de luni s-a ocupat de probleme administrative și de gestionarea numărului de victime înainte de începerea unui proces în acest caz anul viitor. Procedurile au fost amânate până la o nouă audiere de gestionare a cazului care va avea loc în data de 17 mai, timp în care inculpata rămâne în arest.

Pe acelaşi subiect

Asistenta medicală din Arran Avenue, Hereford, a fost arestată de două ori, în 2018 și 2019, ca parte a unei investigații a poliției asupra spitalului, care a început în 2017. Femeia a fost acuzată de uciderea a cinci băieți și trei fete la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester. Toți bebelușii au murit între iunie 2015 și iunie 2016. De asemenea a fost acuzată şi de 10 tentative de crimă în aceeaşi perioadă de timp.

Procesul ar putea începe în ianuarie 2022

Judecătorul Dove a spus că, în cazul unui proces, dacă Letby ar pleda nevinovată în faţa acuzaţiilor, ar putea exista posibilitatea ca familiile victimelor să poată urmări desfăşurarea unui întreg proces desfăşurat online, de la distanţă. Astfel, ele nu vor mai fi nevoite să se deplaseze la Manchester Crown Court, acolo unde va avea loc procesul împotriva asistentei.

O dată provizorie de începere a fost stabilită în ianuarie 2022, dar aceasta ar putea fi din nou amânată din cauza compelxităţii cazului, potrivit Independent.

Judecătorul a menţionat însă că nu ar dori să renunţe la data actuală în cazul în care niciuna din părţi (acuzarea, reprezentată de Nicholas Johnson QC şi apărarea reprezentată de Benjamin Myers QC) nu va avea nimic de adăugat. De asemenea a declarat că ar fi de preferat ca asistenta să îşi declare vinovăţia „în viitorul relativ apropiat”, spunând că „nu putem permite ca acea etapă importantă să deriveze la nesfârşit”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Asistentă acuzată pentru moartea a 8 bebeluşi şi tentativă de crimă în cazul altor 10, în timp ce lucra la un spital din Marea Britanie