Antena Meniu Search
x

Dublu atentat revendicat de ISIS! Cel puţin 12 morţi, peste 30 de răniţi şi ostatici în clădirea Parlamentuli

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri dimineaţă că un suspect înarmat a început să tragă focuri de armă în clădirea legislativului iranian, iar un paznic a fost împuşcat mortal în urma incidentului de la Teheran. De asemenea, există informaţii cu privire la focuri de armă şi panică la mausolelul ayatollahului Khomeini, transmite Reuters.

UPDATE 13:46: Schimbul de arme de la Parlamentul din Teheran s-a încheiat, conform informaţiilor furnizate de agenţiile de presă. Patru atacatori au fost ucişi, cel puţin alte 8 victime în rândul celor atacaţi.

UPDATE 13:24: Agenţiile de presă transmit că numărul morţilor a crescut la 10, iar al răniţilor e mai mare de 30. Asupra unuia dintre atacatori, ucis de poliţie, s-au găsit 8 grenade, 10 magazii de gloanţe pentru o armă autpmată şi o sticlă de cocktail molotov. Printre ostatici se numără, conform unor surse, soţia şi fiica unui parlamentar din Shareza, precum şi soţia unui alt parlamentar din Mobarake. Ministrul iranian de interne a anunţat că majoritatea atacatorilor de la Parlament erau îmbrăcaţi în haine de femeie.

UPDATE 11.15: Agenţia Tasmin transmite că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran. Nu există informaţii clare despre numărul atacatorilor care au luat cu asalt legislativul iranian, presa relatând iniţial că ar fi vorba de un singur atacator, în vreme ce un parlamentar a văzut trei atacatori înarmaţi cu arme AK-47, transmite Reuters.

Un atac armat are loc în acelaşi timp la doar câţiva kilometrii distanţă, unde doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul ayatollahului Khomeini.

Nu există informaţii despre numărul persoanelor decedate în mausoleu, iar autorităţile iraniene nu au confirmat nicio informaţie până în acest moment şi datele contradictorii domină în presa de la Teheran.

Agenţia Fars a transmis că până la trei bărbaţi înarmaţi au început să atragă focuri de armă în mausoleul situat în partea sudică a metropolei Teheran.

Doi dintre atacatori au tras focuri de armă spre vizitatori, în vreme ce un al treilea a detonat o centură cu explozibili. 

Cele două atacuri au avut loc simultan şi par să fie coordonate, având în vedere că mausoleul este situat la câţiva kilometri de Parlament.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri dimineaţă că un suspect înarmat a început să tragă focuri de armă în clădirea legislativului iranian, iar un paznic a fost împuşcat mortal în urma incidentului de la Teheran. De asemenea, există informaţii cu privire la focuri de armă şi panică la mausolelul ayatollahului Khomeini, transmite Reuters.

Până în acest moment nu sunt cunoscute motivele şi identitatea atacatorului înarmat de la Parlament.

Alte două persoane - posibili civili - au fost rănite în urma incidentului de securitate din legislativul Republicii Islamice.

Martorii susţin că forţele de ordine au luat cu asalt legislativul şi incidentul s-a terminat la scurt timp, deşi un incident similar pare să aibă loc într-o altă zonă din Teheran.

Un bărbat înarmat a tras miercuri focuri de armă asupra mai multor persoane la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatolahul Ruhollah Khomeini, situat în sudul Teheranului, potrivit media de stat iraniene, care vorbesc despre mulţi răniţi, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Agenţiile de presă iraniene Irib şi Fars au transmis că un individ înarmat a năvălit în mausoleu şi a deschis focul asupra mai multor persoane.

Incidentul de la mausoleu are loc în momentul în care media de stat relatau despre un alt incident, survenit la mai mulţi kilometri distanţă, în parlamentul de la Teheran, soldat cu mai mulţi răniţi. 

Distanţa între mausoleul lui Khomeini şi parlament este de circa 20 de kilometri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Dublu atentat revendicat de ISIS! Cel puţin 12 morţi, peste 30 de răniţi şi ostatici în clădirea Parlamentuli