Antena Meniu Search
x

Numărul atacurilor armate produse în Statele Unite crește într-un mod alarmant

Pagini sumbre de istorie se scriu peste Ocean. În mai multe oraşe americane, numărul atacurilor armate a crescut dramatic în ultimele săptămâni. Cel mai trist este că mai mulţi copii au căzut victime într-un război dus de cei mari. Șase au fost răpuşi doar în weekendul trecut, când Statele Unite au sărbătorit Ziua Naţională.

de Redactia Observator

la 07.07.2020, 23:28

Vezi și
  • Mai mulți copii au murit în urma atacurilor armate produse în Statele Unite ale Americii.

Patru copii din colţuri diferite ale Statelor Unite au devenit imaginea valului de violenţă care s-a abătut asupra ţării în weekendul de Ziua independenţei. 

Aceste imagini au fost surprinse în Bronx. De mâna cu fiica lui în vârstă de șase ani, acest bărbat a fost asasinat în plină stradă. Nouă ore, 21 de atacuri, 37 de morţi. Asta a fost New York duminică. 

Bill de Blasio, primarul New York-ului: Nu există un motiv unic, să fie clar. Nu există o singură cauză pentru toate astea. Tribunalele sunt închise. Economia nu merge. Oamenii sunt prizonieri în case de luni bune. 

În Chicago, nouă copii au murit în ultimele două săptămâni în atacuri armate. Trei în weekend-ul de Ziua Independenţei. 

În Atlanta, guvernatorul a decretat stare de urgenţă şi a mobilizat Garda Naţională din cauza violenţelor. Cel puţin 23 de oameni au fost răniţi în weekend, iar cinci au murit. 

Keisha Lance Bottoms, primarul Atlantei: Am avut mai mult de 75 de atacuri armate în oraş, în ultimele săptămâni. Şi nu puteţi da vina pe poliţiştii din Atlanta. Un copil a fost împuşcat şi ucis şi nu a fost un atacator ci doi pe puţin! Un copil de opt ani!

Multe voci văd valul de criminalitate de pe străzile americane drept o consecinţă directă a eliberării prizonierilor din închisorile afectate de coronavirus, dar şi a protestelor ce au urmat morţii lui George Floyd. 

Mai multe secţii de poliţie au fost desfiinţate în ultima lună, inclusiv cea de criminalitate organizată din New York. Şi bugetul destinat apărătorilor legii a avut de suferit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Numărul atacurilor armate produse în Statele Unite crește într-un mod alarmant