Antena Meniu Search
x

Video Atac cu rachete ruseşti la Zaporojie, după explozia de pe Podul Kerci. Clădiri puse la pământ, moarte şi distrugere: "Totul în jur parcă zbura şi eu ţipam"

Răzbunarea Rusiei a fost cumplită, după explozia de ieri, care a distrus podul din Crimeea comandat de Putin. Armata rusă a bombardat blocurile din oraşul ucrainean Zaporojie, unde cel puţin 12 localnici au murit. Ororile nu se opresc aici. Unul dintre cei mai duri propagandişti ai regimului de la Kremlin a cerut război total în Ucraina şi revenirea la operaţiunile brutale din epoca stalinistă. Germania a anunțat, însă, mai multe livrări de armament pentru trupele lui Zelenski. 

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 21:11

Vezi și

Armata rusă a tras peste 10 rachete în zonele cu civili din Zaporojie. Atacul a fost dat devreme, în zori, când mulţi locatari nici nu se treziseră. Spulberate de rachete, blocurile s-au făcut bucăţi. 

Atacuri în Zaporojie: clădiri distruse şi zeci de răniţi

Cel puţin cinci blocuri-turn au fost distruse din temelii. În locul lor au rămas munţi de moloz, nori grei de praf şi mirosul morţii. Alte 40 de clădiri au fost avariate şi peste 80 de oameni, printre care şi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Nu există nimic în zonă, nicio companie, nicio armată, nicio fabrică militară. De ce ne bombardează, de ce? Am stat aici, între pereţi, aici pe scaun. Totul în jur parcă zbura şi eu ţipam", povesteşte Tatiana Lazunko, supravieţuitoare.

Pe acelaşi subiect

Podul Kerci, care lega Crimeea de Rusia, distrus de o explozie

Răzbunarea lui Putin vine după ce, ieri, podul Kerci, care lega Crimeea de Rusia, a fost distrus de o explozie suspectă, care poate fi interpretată ca sabotaj sau provocare. În vreme ce nimeni nu revendică încă lovitura, imaginile din satelit arată în detaliu amploarea distrugerii. După primele inspecţii, circulaţia maşinilor a fost reluată parţial pe singura bandă rămasă întreagă. Găurile din pod şi vagoanele contorsionate în explozie arată, însă, că nu mai este o zonă sigură. În loc de 40 de mii de vehicule pe zi, astăzi doar câteva sute au trecut pe acolo. 

Furia Moscovei pare să crească. Unul dintre cei mai înverşunaţi propagandişti ai lui Putin ameninţă că teroarea va creşte în Ucraina. "Ucrainenilor, părăsiţi-vă oraşele, în special cele mari, pentru că vă aşteaptă o mare surpriză. În pădure sunt rachete RS-28 Sarmat. Sunt pregătite să lovească", susţine Valery Chernitsov.

Înfuriat de distrugerea podului şi de o contra-ofensivă ucraineană de succes, Putin ar fi ordonat înlăturarea ministrului Apărării, Serghei Şhoigu şi a Şefului de Stat Major, Valery Gerasimov, dar şi arestarea personalului militar de la Moscova. Informaţiile vin doar de la serviciile secrete de la Kiev, însă. Oficial, Ministerul rus al Apărării a numit un nou comandant al trupelor din Ucraina și, pentru prima dată de la începutul războiului, i-a anunțat numele: generalul Serghei Surovikin, un susținător înflăcărat al raidurilor asupra clădirilor și civililor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atac cu rachete ruseşti la Zaporojie, după explozia de pe Podul Kerci. Clădiri puse la pământ, moarte şi distrugere: "Totul în jur parcă zbura şi eu ţipam"