Antena Meniu Search
x

Atac într-o școală din Suedia: Ucigașul era simpatizant al extremei-drepte

Autorul unui atac criminal comis cu armă albă joi într-o școală suedeză frecventată de copii ai imigranților era simpatizant al mișcărilor radicale de extremă-dreaptă

Autorul unui atac criminal comis cu armă albă joi într-o școală suedeză frecventată de copii ai imigranților era simpatizant al mișcărilor radicale de extremă-dreaptă

Înarmat cu o sabie și un cuțit, acest bărbat a ucis un profesor și un elev, rănind de asemenea un profesor și un elev care se aflau joi seară între viață și moarte. El a decedat la spital după ce a fost rănit prin împușcare de un polițist în această școală dintr-un cartier popular din Trollhätten (sud-vest), amintește AFP.

Mass-media au început să facă un portret al unui tânăr violent ostil islamului și imigrației, fascinat de filmele de război și romanele lui Stephen King.

În vârsta de 21 de ani, criminalul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a postat pe contul său de YouTube filme despre Hitler și nazism, în timp ce poliția "examinează" dacă atacul a fost "motivat politic", afirmă revista Expo care studiază micile grupuri de extremă-dreaptă.

Pe contul său de Facebook, el a postat săptămâna trecută un apel al Democraților din Suedia, partid de extremă-dreaptă reprezentat în parlament, pentru desfășurarea unui referendum privind imigrația.

Suedia este una dintre țările Uniunii Europene care primește cel mai mare număr de refugiați. Ea se așteaptă să primească în acest an până la 190.000 de cereri de azil, amintește France Presse.

CITEŞTE ŞI Atac cu sabia comis la o şcoală din Suedia! Un elev şi un profesor au murit

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atac într-o școală din Suedia: Ucigașul era simpatizant al extremei-drepte