Antena Meniu Search
x

Video Atac israelian asupra Damascului. Un sirian a fost spulberat de explozie în timp ce se ruga. Cel puțin 15 persoane au murit

Oroarea războiului şi-a găsit ilustrarea sângeroasă în Siria, în timpul unui bombardament israelian. Cel puţin 15 oameni, inclusiv un copil, au pierit şi 20 au fost răniţi. Una dintre victime a fost spulberată de o explozie chiar în timp ce se ruga să scape cu viaţă. 

de Redactia Observator

la 19.02.2023, 21:27

Vezi și

Sirianul nu a mai apucat să îşi termine rugăciunea. Apartamentul lui a fost nimicit de o rachetă trasă de Israel. Capitala Siriei, Damasc, a fost luată la ţintă azi-noapte, când mulţi dormeau şi nu au avut nicio şansă să fugă.

"La ora 12:30, familia mea a fost îngrozită când a auzit zgomotul exploziilor și  apărarea trăgând focuri de armă. Așa că s-au îmbrăcat și au vrut să plece, au crezut că este un cutremur", a spus un rezident din Damasc, Samer Abdo.

O mamă a rămas fără lacrimi, la cât şi-a plâns fiul

Israelul susţine că a tras spre poliţişti iranieni şi un centru cultural al Iranului din capitala Siriei. Dintre cei 15 oameni ucişi, doar unul este soldat. O mamă a rămas fără lacrimi, la cât şi-a plâns fiul. "În jurul orei 1, azi-noapte, dormeam cu cei doi fii ai mei. Fiul meu era să moară", a spus ea.

Premierul Israelului a explicat bombardamentul din Siria în care au căzut victime mai mulţi civili decât militari - vrea cu orice preţ să oprească expansiunea Iranului. "Nu vom permite Iranului să dobândească arme nucleare și nu îi vom permite să se instaleze de-a lungul granițelor noastre nordice. Vom face totul pentru a ne proteja cetățenii", a spus Benjamin Netanyahu.

Atacul Israelului de azi-noapte vine la nici două săptămâni după ce guvernul de la Tel Aviv a promis ajutor sirienilor decimaţi de cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Atac israelian asupra Damascului. Un sirian a fost spulberat de explozie în timp ce se ruga. Cel puțin 15 persoane au murit