Antena Meniu Search
x

Masacru în Thailanda. 21 de oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi

21 de oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi, într-un oraş din Thailanda, într-un adevărat masacru dezlănţuit de un militar cuprins parcă de nebunie. Asasinul a fost împuşcat mortal.

de Redactia Observator

la 09.02.2020, 12:08

Vezi și

21 de oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi, într-un oraş din Thailanda, într-un adevărat masacru dezlănţuit de un militar cuprins parcă de nebunie. Asasinul a fost împuşcat mortal.

Rafalele de armă automată au înspăimântat mulţimea vizitatorilor mallului din nordul Thailandei, foarte aglomerat într-o zi de sărbătoare budistă. Zeci de oameni s-au prăbuşit, împuşcaţi mortal sau răniţi. Supravieţuitorii au încercat să fugă din clădire sau măcar să se pună la adăpost.

Nu sunt clare deocamdată motivele autorului, un subofiţer de 32 de ani. Masacrul a început în tabăra unde era înregimentat. Soldatul şi-a împuşcat mortal comandantul, pe care voia să se răzbune, şi a ucis alte două persoane.

Apoi a furat arme şi muniţii şi s-a îndreptat, cu maşina, spre centrul comercial. În drum, a deschis focul la întâmplare asupra trecătorilor. După ce s-a baricadat în mall, a mitraliat un rezervor de gaz care a explodat, ceea ce a sporit panica. 

A postat şi un selfie în care apărea înarmat, înainte să i se suspende contul. "Pe Facebook nu este loc pentru oamenii care comit asemenea atrocităţi", a declarat un reprezentant al reţelei.

Între timp, unităţile speciale ale armatei s-au mobilizat pentru a pune capăt măcelului. Au acţionat cu prudenţă, deoarece individul luase ostatici.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În primul asalt, un soldat şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi. Dar forţele speciale au reluat atacul şi, după mai bine de 12 ore de tensiune, militarul ucigaş a fost eliminat. Ancheta urmează să stabilească motivele acţiunii sale, care a înspăimântat o ţară întreagă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Masacru în Thailanda. 21 de oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi