Antena Meniu Search
x

Atacatorul care a ucis 11 oameni în California era fost pușcaș marin

Atacatorul care a deschis focul la un concert dintr-un bar din California a fost identificat. Cel care a comis masacrul este un fost puşcaş marin, în vârstă de 28 de ani, cunoscut ca având probleme psihice.

Vezi și

Atacatorul care a deschis focul la un concert dintr-un bar din California a fost identificat. Cel care a comis masacrul este un fost puşcaş marin, în vârstă de 28 de ani, cunoscut ca având probleme psihice. Anchetatorii susţin că bărbatul şi-a modificat în mod ilegal arma cu care a ucis 12 oameni şi rănit 20 în localul din Thousand Oaks. Oraşul în care s-a petrecut tragedia era considerat, paradoxal, unul dintre cele mai sigure din SUA.

În apropiere de miezul nopţii, atacatorul a intrat în barul Borderline şi după câteva secunde a deschis focul. Prima victimă a fost chiar vânzătoarea de bilete.

Pentru a face cât mai multe victime, agresorul a aruncat grenade fumigene în bar înainte să tragă zeci de focuri de armă.

Mulţi dintre tinerii aflaţi la concert au scăpat cu viaţă pentru că s-au ascuns în băi. Alţii abia au avut timp să se arunce la podea.

Când s-a văzut încolţit, atacatorul a decis să se sinucidă. Printre victimele sale s-a numărat şi un adjunct de şerif, care se afla într-una dintre ultimele sale misiuni înainte de pensionare.

Colegii i-au adus ofiţerului un ultim omagiu, iar 50 de maşini de poliţie au escortat dricul care a preluat de la spital trupul său neînsufleţit.

Atacatorul, Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, era un fost militar care a luptat în cadrul corpului de elită al puşcaşilor marini. Despre bărbat se ştia că suferă de tulburări psihice, dar pentru care nu s-au luat măsuri.

După atac, preşedintele Donald Trump a decis ca drapelul de la Casa Albă să fie arborat în bernă, în timp ce în Thousand Oaks, considerat unul dintre cel mai sigure oraşe al Statelor Unite, oamenii de rând au ieşit în număr mare să doneze sânge pentru răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Atacatorul care a ucis 11 oameni în California era fost pușcaș marin