Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atacuri aeriene israeliene în centrul Beirutului soldate cu 11 morți

Loviturile israeliene asupra centrului Beirutului în noaptea de joi spre vineri au ucis 11 persoane și au rănit cel puțin 48, a declarat Ministerul Sănătății din Liban, în timp ce o sursă de securitate libaneză a declarat că cel puțin o figură de rang înalt a Hezbollah a fost vizată în atacuri.

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 22:43

Atacuri aeriene israeliene în centrul Beirutului soldate cu 11 morți - Profimedia

Martorii Reuters au declarat că cel puțin un atac a lovit în apropierea unei benzinării. Un incendiu puternic a izbucnit, în timp ce echipele de salvare foloseau torțe pentru a căuta supraviețuitori printre dărâmături, potrivit înregistrării video difuzate de televiziunea al-Manar a Hezbollah, scrie Mediafax.

Cartierul nu a mai fost lovit anterior de Israel și se află la mare distanță de suburbiile sudice ale Beirutului, cartierul general al Hezbollah bombardat în mod repetat de Israel.

11 morţi în urma atacurilor aeriene israeliene

Articolul continuă după reclamă

O coloană groasă de fum s-a ridicat deasupra centrului Beirutului după ceea ce părea a fi ultimul atac aerian major al Israelului în cadrul unei ofensive tot mai ample împotriva puternicului grup Hezbollah din Liban, susținut de Iran.

Israelul nu a comentat incidentul, însă armata sa a emis joi seară un nou avertisment de evacuare pentru suburbiile sudice ale Beirutului, inclusiv pentru anumite clădiri.

Mai devreme, tot joi, Israelul a avertizat civilii libanezi să nu se întoarcă în casele din sud pentru a nu fi afectați de lupte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » Atacuri aeriene israeliene în centrul Beirutului soldate cu 11 morți