Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atacurile armatei ruse aruncă din nou Ucraina în întuneric. Jumătate din regiunea Kiev va rămâne fără electricitate în zilele următoare, a anunţat guvernatorul

Aproximativ jumătate din regiunea Kiev va rămâne fără energie electrică în următoarele zile, după loviturile de rachete rusești asupra centralelor electrice de luni, a declarat guvernatorul regional de la Kiev, relatează Reuters. Volodymyr Kudritsky, șeful operatorului național de rețea electrică Ukrenergo, a declarat că Rusia a lansat în mod deliberat atacurile, deoarece temperatura a scăzut sub zero. "Este necesară o zi sau două pentru a restabili generarea normală în sistem", a declarat Kudritsky pentru televiziunea ucraineană.

de Marina Dinu

la 06.12.2022 , 09:44

- Profimedia Images

Atacurile de luni, care au aruncat din nou zeci de localităţi din Ucraina în întuneric, au fost cele mai recente atacuri care au lovit infrastructura de bază și au întrerupt căldura și apa pentru zeci de oameni.

Kievul, un oraș de aproximativ 3 milioane de locuitori, pare să fi scăpat de pagube grave. Dar regiunea Kiev, care nu include capitala și care avea o populație de aproximativ 1,8 milioane înainte de război, a fost grav afectată.

"În zilele următoare, aproximativ jumătate din regiune va rămâne fără electricitate", a declarat luni seara Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii, în aplicația de mesagerie Telegram.

Articolul continuă după reclamă

Moscova neagă că intenția sa este de a răni civilii

Pe acelaşi subiect

Moscova neagă că intenția sa este de a răni civilii, dar a spus că suferința lor nu se va încheia dacă Ucraina nu va ceda cerințelor Rusiei.

DTEK, cel mai mare furnizor privat de energie al Ucrainei, a fost nevoit să deconecteze o instalație de la rețeaua electrică din cauza daunelor cauzate de atacurile de luni și a spus că instalația a fost o țintă de 17 ori în ultimele două luni.

Volodymyr Kudritsky, șeful operatorului național de rețea electrică Ukrenergo, a declarat că Rusia a lansat în mod deliberat atacurile, deoarece temperatura a scăzut sub zero. "Este necesară o zi sau două pentru a restabili generarea normală în sistem", a declarat Kudritsky pentru televiziunea ucraineană.

S-au raportat pagube în alte regiuni, inclusiv în sud și sud-est, unde au avut loc unele dintre cele mai aprige lupte dintre forțele ucrainene și ruse. Toate stațiile de pompare a apei și liniile de rezervă din regiunea Odesa au pierdut curent și alimentarea cu apă a fost întreruptă, a anunțat compania de apă pe Telegram. În Kramatorsk, un oraș din regiunea Donețk aflat sub controlul Ucrainei, 370 de blocuri au rămas fără încălzire din cauza întreruperilor de curent, a spus primarul orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Atacurile armatei ruse aruncă din nou Ucraina în întuneric. Jumătate din regiunea Kiev va rămâne fără electricitate în zilele următoare, a anunţat guvernatorul